Hiába az infláció, idén minden eddiginél többet akarunk utazni

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) legutóbbi jelentése szerint igazán mozgalmas szezonnak nézünk elébe.

A IATA új kutatásában tizenegy ország mintegy négyezerhétszáz utazója vett részt, a vizsgálat pedig megállapította, hogy az előfoglalási adatok alapján május és szeptember közötti időszakban

35 százalékkal többen akarnak utazni az előző évhez képest.

A megkérdezett utasok hetvenkilenc százaléka úgy nyilatkozott, hogy 2023 június-augusztusra tervez utazást.

A válaszadók nyolcvanöt százaléka szerint nem lenne meglepő, ha fennakadások lennének a csúcsszezonban, azonban nyolcvan százalék ennek ellenére is zökkenőmentes utazásra készül.

Az előzetes foglalási adatok szerint minden eddiginél népszerűbb Ázsia Csendes-óceáni térsége,

de 42,9 százalékkal nőtt a kereslet a Közel-Keletért és 39,9 százalékkal több az előfoglalás Európába. 36,4 százalékkal emelkedett az előfoglalás Afrikába; szintén nőtt, de nem ekkora volumenben az érdeklődés Latin-Amerika és Észak-Amerika iránt. (21,4 és 14,1 százalék).

A IATA közleményében hangsúlyozta, hogy tudatosan készülnek a csúcsszezonra, azonban a szakszervezetek által szervezett sztrájkok, különösen Franciaországban, aggodalomra adnak okot.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty Images)

IATA | utazás | előfoglalás | repülés | statisztika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom