Close
Hiába az infláció, idén minden eddiginél többet akarunk utazni

Hiába az infláció, idén minden eddiginél többet akarunk utazni

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) legutóbbi jelentése szerint igazán mozgalmas szezonnak nézünk elébe.

A IATA új kutatásában tizenegy ország mintegy négyezerhétszáz utazója vett részt, a vizsgálat pedig megállapította, hogy az előfoglalási adatok alapján május és szeptember közötti időszakban

35 százalékkal többen akarnak utazni az előző évhez képest.

A megkérdezett utasok hetvenkilenc százaléka úgy nyilatkozott, hogy 2023 június-augusztusra tervez utazást.

A válaszadók nyolcvanöt százaléka szerint nem lenne meglepő, ha fennakadások lennének a csúcsszezonban, azonban nyolcvan százalék ennek ellenére is zökkenőmentes utazásra készül.

Az előzetes foglalási adatok szerint minden eddiginél népszerűbb Ázsia Csendes-óceáni térsége,

de 42,9 százalékkal nőtt a kereslet a Közel-Keletért és 39,9 százalékkal több az előfoglalás Európába. 36,4 százalékkal emelkedett az előfoglalás Afrikába; szintén nőtt, de nem ekkora volumenben az érdeklődés Latin-Amerika és Észak-Amerika iránt. (21,4 és 14,1 százalék).

A IATA közleményében hangsúlyozta, hogy tudatosan készülnek a csúcsszezonra, azonban a szakszervezetek által szervezett sztrájkok, különösen Franciaországban, aggodalomra adnak okot.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty Images)

utazás | statisztika | előfoglalás | kutatás | IATA

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A Himalája titkos paradicsomai, melyeket csak vészterhes időkben lehet felfedezni

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram