Close
Ezt semmiképp ne felejtse el, aki utazni készül a héten

Ezt semmiképp ne felejtse el, aki utazni készül a héten

Március 15-én és a hétvégén is változások lesznek a közlekedésben az országban.

Március 15-én, szerdán másképp közlekednek a MÁV-Volán csoporthoz tartozó vonatok, buszok és a HÉV is. A kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz egy-két kocsival többet kapcsolnak, és a helyjegyek elővételi vásárlásától függően további többletkocsikkal készülnek.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok élhetnek a szokásos kedvezményekkel, a már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe.

Aki automatából vesz jegyet,  öt százalékos kedvezményt kap, online pedig tíz százalékos kedvezménnyel lehet jegyet venni az Elvirán vagy a MÁV applikációban.

A Volánbusz és a HÉV járatai szerdán a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek, március 14-én és 16-án pedig a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben, ugyanakkor egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek.

A hétvége elsősorban a budapestieknek és a Budapestre érkezőknek tartogat változásokat, idén először ugyanis a március 18-19-i hétvégén nyílik meg a Pesti alsó rakpart egy szakasza a gyalogosoknak, kerékpárral vagy rollerrel közlekedőknek, akik autómentes környezetben használhatják a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartot.

A Margit híd és a Közraktár utca közötti szakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap 23 óráig nem hajthatnak be az autók.

A teljes átadásáig a Lánchíd és a környező járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire tájékoztatótáblák is felhívják a figyelmet.

És persze az utazásnál az egyik legfontosabb: győződjünk meg róla, hogy a jegyünk valóban oda szól, ahová indultunk.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

volán | vonat | rakpart | magyarország | hétvége

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom