Close
Egészen meglepő, milyen hatással van az infláció és a válság az utazási kedvünkre

Egészen meglepő, milyen hatással van az infláció és a válság az utazási kedvünkre

A nemzetközi turizmus jó úton halad ahhoz, hogy visszatérjen a járvány előtti szintre. Idén eddig már kétszer annyi utazót regisztráltak, mint az előző év azonos időszakában.

Az UNWTO World Tourism Barometer adatai szerint 2023-ban folytatódik a turisztikai ágazat élénkülése. 2023 első három hónapjában a regisztrált nemzetközi utazók száma több mint kétszeresére nőtt az előző év azonos időszakához képest, így meghaladta a 235 millió főt.

A Földközi-tenger déli partvidéke tűnik a legnépszerűbbnek, de Észak- és Nyugat-Európa iránt is hatalmas az éreklődés.

Ugyanakkor az ágazatnak most is komoly kihívásokkal kell szembenéznie, amelyek hatással lehetnek a nemzetközi turizmus további élénkülésére. A magas infláció, az olajárak emelkedése és az utazási költségek további növekedéshez vezetnek. Ebből adódóan a turisták várhatóan olyan úti célokat választanak majd, melyek közelebb vannak hazájukhoz, így csökkenteni tudják az utazásból eredő kiadásaikat.

Az európai trendeket mindemellett az orosz-ukrán háború és az egyéb, növekvő geopolitikai fesztültségek, az orosz turisták elmaradása is befolyásolja majd – ez utóbbi Ciprus turisztikai szektora számára lesz különösen nagy érvágás.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

háború | covid | trend | koronavírus | utazási kedv

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram