Close
Útmutató a plus-size öltözködéshez

Útmutató a plus-size öltözködéshez

A nők többsége sajnos komolyan küzd azzal a problémával, hogy rátaláljon a saját stílusára az öltözködés terén. A plus-size hölgyek viszont még nehezebb helyzetben vannak. Számukra ugyanis egyrészt sokkal kisebb a kínálat, másrészt pedig jóval több mindent kell szem előtt tartaniuk.

 

De ettől függetlenül még számukra sem lehetetlen a megfelelő ruhatár összeállítása. Csupán néhány alapszabály betartására van szükség, amelyeket egyébként a Filter.hu Mit vegyek fel? rovatában megjelent cikkekből gyűjtöttünk össze.

 

Hogy mi a Filter.hu? Nos, ez egy olyan magyar fejlesztésű hírportál, amelyen szerkesztett, válogatott hírek láthatóak az ország legnépszerűbb híroldalairól és blogjairól, hogy könnyebben tájékozódhass.

 

Az oldal címlapján találhatod a legfontosabb aktuális híreket, a különböző témák pedig segítenek abban, hogy még teljesebb képet kaphass az adott topikról a idővonalára szerkesztett anyagokon keresztül. No, de most térjünk vissza az eredeti témánkhoz!

 

Ne bújj a jóval nagyobb ruhák mögé!

 

A kerekded hölgyek körében élénken él az a tévhit, hogy ha a méretüknél jóval nagyobb ruhába bújnak, akkor eltakarhatják magukon azokat a részeket, amelyeket nem igazán kedvelnek. De ezt jobb, ha minél előbb elfelejted. Ezzel ugyanis pont az ellenkezőjét éred el, és slamposnak fogsz tűnni.

 

Természetesen az sem jó, ha túl szűk ruhákba akarod beletuszkolni magad. Valahol a kettő között kell megtalálnod az arany középutat.

 

Használd a mintákat az optikai csaláshoz!

 

Szintén egy rendkívül elterjedt tévhit, hogy a plus-size testalkatúak kizárólag egyszínű ruhákat viselhetnek, és kerülniük kell a mintákat. Nos, ennek az igazságtartalma is vitatható, hiszen semmi nem tiltja azt, hogy a kerekded testalkatúak a nyomatok felé orientálódjanak. Csupán több figyelmet kell szentelniük az általuk viselt ruhadarabok kiválasztására.

 

Az apróbb kockás minta például jó választásnak bizonyul a hétköznapokban, a munkahelyi meetingeken vagy egy vacsorán. De a hosszanti csíkozás is nagyszerű megoldás lehet, hiszen ez optikailag segít nyújtani az alakot.

 

A gallér is segíthet az optikai csalásban

 

A minták mellett érdemes a gallért is segítségül hívni az optikai csaláshoz. Egy hosszúkás nyakrész ugyanis sokat segíthet a kerekebb fejforma megnyújtásában.

 

Felejtsd el tehát a túl vékony gallért, amely vizuálisan hasonlóan működik, mint egy leheletvékony öv!

 

Nem csak feketét hordhatsz!

 

A barna, a smaragzöld, az indigókék, sőt akár még a szürke is nyugodtan viselhető azok számára, akik némi túlsúllyal rendelkeznek anélkül, hogy előnytelenül állna rajtuk. Szóval ideje elfelejteni ezt a feketével kapcsolatos megszállottságot, és egy kis színt csempészni a ruhatáradba!

De egyébként nincsen kizárva az sem, hogy mondjuk egy, a fentebb felsorolt színeknél világosabb felsőt viselj. Ebben az esetben viszont érdemes fölé még egy sötét zakót is felkapnod, amely még karcsúsíthat is az alakodon.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram