Close
Üvegajtóra vágysz?

Üvegajtóra vágysz?

Mindannyian tudjuk, hogy vannak emberek, akik vonzódnak a rengeteg tükörhöz a lakásban. De mi visz valakit arra, hogy üvegajtókat szereltessen ingatlanába?

 

A folyamatosan emelkedő ingatlanárak különféle trükkökre késztetik az ingatlantulajdonosokat, ugyanis sokan már csak kisebb lakást vagy házat engedhetnek meg maguknak, de itt kreatívnak kell lenniük, hogy a térérzet megmaradjon. A VasalatWebshop üvegajtó szakértői szerint ezek az emberek választanak mindenhová tükröző borításokat, és nem is lehet őket hibáztatni: szeretnék, ha nem éreznék, kicsinek az életterüket. De van egy probléma.

Ajtók, melyek egyesítenek

A lakóhelyünk szobái között rendszerint ajtókat találunk. Ezek haszna sokszoros: szeparálja az élettereket, privátszférát biztosít, és mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy el tudjon vonulni. De ebből fakadnak a tömör ajtók hátrányai is: mivel elszeparálják a helyiségeket egymástól, ezért óhatatlanul is “összenyomják a teret”, ráébredünk, hogy kisebb a hely, mint amennyit a különféle optikai trükkök (felfelé világosabb festés, erős kontrasztok, tükrök stb.) mutatnak nekünk.

Akkor vegyük le az ajtót? Ez egy megoldás lehet, bár akkor rendszerint az ajtókerettel és az ottmaradó zsanérokkal is kezdeni kell valamit. Ekkor amit nyerünk a réven (nagyobb tér), elveszítjük a vámon (nincs privát szféra), de ez nem jelenti azt, hogy ez ne lehetne megoldás a vállalkozó kedvűeknek.

 

A szakértő azonban mást javasol: a tömör ajtók mellőzését. Ekkor több fény jut át egyik szobából a másikba (az ablakon keresztül) de megmaradhat a magánélet. Ez tehát jó kompromisszum.

Üveg?

De persze az egyedibb megoldást keresők számára van egy radikálisan új megoldás is: az üvegajtó. Erről elsőre mindenkinek a bevásárlóközpontok és az irodaépületek ajtajai jutnak eszébe. Ebben van is valami: ott látjuk leggyakrabban ezeket a termékeket. De miért is ne használhatnánk ezeket magáncélra is? A jó minőségű üvegajtók hangszigetelnek, ezzel segítenek a magánszféra megőrzésében, és különféle dekorációkkal, különleges esetekben gravírozással akár a belátást is megakadályozhatjuk, mindezt úgy, hogy nagyságrendekkel több fény jut át az ajtón, azaz a térérzet növekszik.

Fontos a rögzítés

A vállalkozó kedvű felhasználóknak azonban gondolnia kell arra is, hogy az üveg más bánásmódot, speciális rögzítést kíván, valamint hasznos, ha a szerelőkészletben van lengéscsillapító is. Bár a modern üvegek edzettek, de mégsem jó ötlet egy hevesebb vita után becsapni őket. A megfelelő készletet kiválasztva biztosak lehetünk abban is, hogy az akár mázsás súlyú üveglapot könnyedén fogjuk tudni nyitni-csukni. Fontos azonban tudni, hogy az ilyen készletek általában csak rendelésre készülnek el, így nem feltétlenül állnak rendelkezésre azonnal: akár egy hetet is igénybe vehet a minőségi termék legyártása.

Az egyedi megoldásokért fizetni kell: időben, fáradságban, erőfeszítésben. De egészen biztos, hogy másképpen nem születhetnek emlékezetes megoldások, amelyekre jó ránézni, szóval mindenképpen megérik a vesződséget!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram