Close
Skócia minden báját megtaláltuk ebben a pajtaházban

Skócia minden báját megtaláltuk ebben a pajtaházban

Vadvirágosan gyönyörű projekt, főszerepben egy pajtaházzal és a hamisítatlan skót vidékkel.

A skóciai Mary Arnold-Forster építészstúdió tervezte meg ezt a néhány kisebb pajtaépületből álló, csodás otthont és irodát, méghozzá az építésziroda alapítója számára. Fungarth mezőkkel tarkított részén, Dunkeldben épült meg a házegyüttes, ami előtte egy szántóvetőé volt.

Az új projektben a régi épületeket gondolták újra, megőrizve a ház elődjének falusias jellegét pár esztétikus és modern csavarral.

Az építészek kifejezetten törekedtek rá, hogy olyan pajtaépületnek látszódjanak a házak, melyeknek nagy hagyománya van a környéken. A kétemeletes főépületben a földszinten található a fatüzeléses tűzhely, a konyha és az étkező; innen nyílik üvegajtó a fantasztikusan szép vadvirágokkal teli kertre.

Vastag látszóbeton-lépcsőn jutunk fel az emeletre, ahol tetőablakos nappali, dolgozószoba, hálószoba és fürdőszoba várja a lakókat, a mellette lévő épületben pedig egy otthoni irodát alakítottak ki az építész számára, ahol meetingeket is tartanak.

(Fotók: David Barbour)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom