Close
Skócia minden báját megtaláltuk ebben a pajtaházban

Skócia minden báját megtaláltuk ebben a pajtaházban

Vadvirágosan gyönyörű projekt, főszerepben egy pajtaházzal és a hamisítatlan skót vidékkel.

A skóciai Mary Arnold-Forster építészstúdió tervezte meg ezt a néhány kisebb pajtaépületből álló, csodás otthont és irodát, méghozzá az építésziroda alapítója számára. Fungarth mezőkkel tarkított részén, Dunkeldben épült meg a házegyüttes, ami előtte egy szántóvetőé volt.

Az új projektben a régi épületeket gondolták újra, megőrizve a ház elődjének falusias jellegét pár esztétikus és modern csavarral.

Az építészek kifejezetten törekedtek rá, hogy olyan pajtaépületnek látszódjanak a házak, melyeknek nagy hagyománya van a környéken. A kétemeletes főépületben a földszinten található a fatüzeléses tűzhely, a konyha és az étkező; innen nyílik üvegajtó a fantasztikusan szép vadvirágokkal teli kertre.

Vastag látszóbeton-lépcsőn jutunk fel az emeletre, ahol tetőablakos nappali, dolgozószoba, hálószoba és fürdőszoba várja a lakókat, a mellette lévő épületben pedig egy otthoni irodát alakítottak ki az építész számára, ahol meetingeket is tartanak.

(Fotók: David Barbour)

mező | pajtaház | Skócia | skót | Pajta

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram