Close
Valaki hozza vissza a Zeppelineket, mert gyönyörűek voltak

Valaki hozza vissza a Zeppelineket, mert gyönyörűek voltak

A légi tömegközlekedés legromantikusabb fejezete két percben.

Ami később Concorde vagy az Airbus volt, azt a szerepet egy időben a Zeppelinek töltötték be. Egykoron ezek a levegőben úszó utasszállító hajók voltak a légi tömegközlekedés legforradalmibb és leggigantikusabb eszközei, mai szemmel nézve egyfajta steampunk légi ámbráscetek, amelyek rettentő gazdaságtalannak, lassúnak, ugyanakkor végtelenül romantikusnak tűnnek.

Ez a kisfilm az LZ–129-es Zeppelin előtt tiszteleg, két és fél percben mutatja be a német gyártmányú léghajó tündöklését és a Hindenburg-katasztrófával záródó bukását.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom