Close
Fantasztikus érzés lehet útjukra indítani az égi vándorokat

Fantasztikus érzés lehet útjukra indítani az égi vándorokat

Ősszel valahogy mindig kiterjedt a forgalom az égen. Ilyenkor szinte benépesül a légtér, hiszen a madarak vándorútra indulnak a melegebb tájak felé. Ősidők óta megfigyelhető folyamat ez, amely egy csodálatos feladatot ad a biológusoknak és az önkénteseknek, akik ebben az időszakban végzik irigylésre méltó munkájukat.

Igyekeznek mindenféle adatot és impulzust összegyűjteni, hogy megértsük ennek a különleges természeti jelenségnek a miértjét. Ennek a tizenöt perces videónak a segítségével kicsit mi is bepillanthatunk a kulisszák mögé, és megtudhatjuk, milyen a természeti törvények részesének lenni. És még magyar megszólalót is hallhatunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

sólyom | dél-amerika | repülés | biológus | populáció

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Karnyújtásnyira van Magyarországtól ez az ékszerdoboz

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram