Close
Varázslatos harmónia árad a japandi stílusú terekből

Varázslatos harmónia árad a japandi stílusú terekből

Mikor a skandináv és a japán lakberendezési stílus találkozik, valami nagyon egyedi születik. Nos, erre már van is egy szó, a japandi, amiben benne van az a modernség, frissesség és természetesség, amely annyira a skandináv stílus sajátja. És akkor ezt még megfűszerezi a japán enteriőrökre annyira jellemző visszafogottság és elegancia.

Nem csoda, hogy olyan gyorsan vált népszerűvé és kezd egyre magasabbra és magasabbra jutni a kedvencek képletes dobogóján a japandi. Minimalista elvek, szabadon átjárható terek és semmi túldíszítettség, csak a letisztultság.

Két életszemlélet találkozásából valami nagyszerű született

Japán távoli ország, nagyon sokáig nem is engedték be oda az idegeneket. Holland kereskedők voltak az elsők, akik hozhattak mutatóba pár lakberendezési tárgyat az európai országokba. Ma is még mindig kissé titokzatos világ, kevesen jutnak el oda. Tudjuk persze, hogy a japánok arra törekednek otthonaikban, hogy megteremtsék a család számára a legmegfelelőbb környezetet. Az ősi japán wabi-sabi filozófia alapján a megelégedettséget, a lassú életet és az egyszerűséget értékelő életmódot helyezik előtérbe.

A skandináv hygge remek társ ebben, hiszen ott a meghittség, a kényelem és a jóllét összehangolása áll a középpontban. Pont ez a japandi, mely igazán a letisztult formákat kedveli, nagyon esztétikus és igazán funkcionális. A DODO oldalain tökéletes japandi kollekciót találsz, melynek elemei a természetességet és praktikusságot helyezik előtérbe.

Egyszerű, egyben mérhetetlenül kifinomult is

A mai modern lakóterekbe remekül illik a cseppet sem rideg, hanem pont ellenkezőleg, nagyon is barátságos japandi stílus. Ugyan minimalista, modern és letisztult, mégis ott van benne az a nagyon is életigenlő skandináv kedvesség, ami igazán élettelivé és harmonikussá teszi a környezetet. Garantáltan rabul ejti majd a látogatóid, ha úgy döntesz, hogy ebben a stílusban rendezed be a lakásod. Mivel a funkcionalitás áll a középpontban, ezek a terek soha nem zsúfoltak, ám fontos elemei az ízléses és egyedi kiegészítők, például egy különleges állólámpa vagy csillár. De egy-egy szép zöld szobanövény vagy elegáns dísztárgy is igazán illik ide.

Összhang, mértékletesség és otthonosság

És miért is érezheted a japandi stílusú terekben igazán otthonosan magad? Mint azt a DODO japandi kollekciójában is azonnal látod, ez a stílus igazán sok természetes anyagot alkalmaz: fa és fém lakberendezési elemeket, kerámiákat vagy akár kőből készített disztárgyakat is. A kanapén puha díszpárnák és takarók vannak. Persze minden tökéletes összhangban, soha semmi túlkapás. Mindenből csak annyi van, amennyi kell, itt fontos a mértékletesség. A világos, főleg pasztellárnyalatok uralkodnak és keverednek a monokróm színekkel a falakon, a bútorokon és a dísztárgyakon is. A fő cél az egyensúly, megnyugvás és harmónia megteremtése, mely a feltöltődést segíti.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Férfi pénztárca – milyen színt válasszak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram