Close
Varázslatos harmónia árad a japandi stílusú terekből

Varázslatos harmónia árad a japandi stílusú terekből

Mikor a skandináv és a japán lakberendezési stílus találkozik, valami nagyon egyedi születik. Nos, erre már van is egy szó, a japandi, amiben benne van az a modernség, frissesség és természetesség, amely annyira a skandináv stílus sajátja. És akkor ezt még megfűszerezi a japán enteriőrökre annyira jellemző visszafogottság és elegancia.

Nem csoda, hogy olyan gyorsan vált népszerűvé és kezd egyre magasabbra és magasabbra jutni a kedvencek képletes dobogóján a japandi. Minimalista elvek, szabadon átjárható terek és semmi túldíszítettség, csak a letisztultság.

Két életszemlélet találkozásából valami nagyszerű született

Japán távoli ország, nagyon sokáig nem is engedték be oda az idegeneket. Holland kereskedők voltak az elsők, akik hozhattak mutatóba pár lakberendezési tárgyat az európai országokba. Ma is még mindig kissé titokzatos világ, kevesen jutnak el oda. Tudjuk persze, hogy a japánok arra törekednek otthonaikban, hogy megteremtsék a család számára a legmegfelelőbb környezetet. Az ősi japán wabi-sabi filozófia alapján a megelégedettséget, a lassú életet és az egyszerűséget értékelő életmódot helyezik előtérbe.

A skandináv hygge remek társ ebben, hiszen ott a meghittség, a kényelem és a jóllét összehangolása áll a középpontban. Pont ez a japandi, mely igazán a letisztult formákat kedveli, nagyon esztétikus és igazán funkcionális. A DODO oldalain tökéletes japandi kollekciót találsz, melynek elemei a természetességet és praktikusságot helyezik előtérbe.

Egyszerű, egyben mérhetetlenül kifinomult is

A mai modern lakóterekbe remekül illik a cseppet sem rideg, hanem pont ellenkezőleg, nagyon is barátságos japandi stílus. Ugyan minimalista, modern és letisztult, mégis ott van benne az a nagyon is életigenlő skandináv kedvesség, ami igazán élettelivé és harmonikussá teszi a környezetet. Garantáltan rabul ejti majd a látogatóid, ha úgy döntesz, hogy ebben a stílusban rendezed be a lakásod. Mivel a funkcionalitás áll a középpontban, ezek a terek soha nem zsúfoltak, ám fontos elemei az ízléses és egyedi kiegészítők, például egy különleges állólámpa vagy csillár. De egy-egy szép zöld szobanövény vagy elegáns dísztárgy is igazán illik ide.

Összhang, mértékletesség és otthonosság

És miért is érezheted a japandi stílusú terekben igazán otthonosan magad? Mint azt a DODO japandi kollekciójában is azonnal látod, ez a stílus igazán sok természetes anyagot alkalmaz: fa és fém lakberendezési elemeket, kerámiákat vagy akár kőből készített disztárgyakat is. A kanapén puha díszpárnák és takarók vannak. Persze minden tökéletes összhangban, soha semmi túlkapás. Mindenből csak annyi van, amennyi kell, itt fontos a mértékletesség. A világos, főleg pasztellárnyalatok uralkodnak és keverednek a monokróm színekkel a falakon, a bútorokon és a dísztárgyakon is. A fő cél az egyensúly, megnyugvás és harmónia megteremtése, mely a feltöltődést segíti.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom