Close
A világon ezekbe az éttermekbe a legnehezebb asztalt foglalni

A világon ezekbe az éttermekbe a legnehezebb asztalt foglalni

Vannak olyan vendéglátóhelyek a világon, ahová asztalt foglalni nagyobb kihívás, mint eljutni oda.

Aki utazik, az eszik is és aki eszik, akarva-akaratlanul is felfedezi a helyi gasztronómiát. A tudatosabb ínyencek pedig céltudatosan indulnak útnak, kifejezetten azért, hogy új ételeket kóstoljanak meg és kipróbáljanak új éttermeket. Vannak helyek, ahová bejutni pofonegyszerű és vannak olyan exkluzív éttermek is, ahová igazi kihívás.

Monteverde

Könnyebb Párizs legrégebbi éttermeibe asztalt foglalni, mint a chicagói Monteverdében vacsorázni.

A város West Loop kerületében, a West Madison Street mentén található olasz ételeket kínáló étterem hatalmas várólistával rendelkezik, a legkönnyebben pénteken, ebédidőben van esély arra, hogy megkóstoljuk ott az itáliai konyha remekeit.

The Chairman

A Hongkongban található The Chairman étterem hagyományos kantoni ételekkel várja a vendégeket. A hely a város egyik legnépszerűbb létesítménye, több hónapos várólistával. A díjnyertes étterembe bejutó ínyencek azonban garantáltan nem fognak csalódni a legkiválóbb kínai ételekben.

Alinea

Napjainkban sorra nyitják meg kapuikat a tematikus éttermek, így már több, víz alatti hely is működik. A chicagói Alinea azonban más, hiszen hírnevét nemcsak látványos enteriőrjével és zseniális fogásaival vívta ki, hanem hosszú foglalási listájával is.

A legendás étterem foglalórendszere minden hónapban 15-én, helyi idő szerint délelőtt 11-kor nyílik meg, az asztalok pedig percek alatt betelnek.

Noma

A világ egyik legjobb éttermének tartott Noma helyi alapanyagokból előállított ételeket kínál, nemzetközi szinten is elismerik zseniális konyháját és kiterjedt fenntarthatósági törekvéseit is. A barátságos légkör ellenére nem egyszerű asztalt foglalni a Nomába, az időt azonban érdemes kivárni, hiszen aki egyszer oda betér, legszívesebben nem is enne többé máshol.

Masalawala & Sons

Brooklyn gasztronegyede mindig is mágnesként vonzotta az ínyenceket. A kulináris kalandorok számára kihagyhatatlan hely a Masalawala & Sons a Fifth Avenue-n, ahol hihetetlen indiai ételeket kóstolhatnak.

A várólista jelenleg hatszáz fős, így érdemes az egész New York-i utazást a szabad időpontok és asztalok köré szervezni.

Dame

A Dame étterem szintén New Yorkban található, a szakértők szerint ott lehet a legjobb tengeri ételeket kóstolni. A legendás étterem várólistája körülbelül tizenkéthetes, de még így is lehetetlen asztalhoz jutni, ha nem vagyunk tagja az exkluzív klubjának. A tagság ugyanis egész évben lehetővé teszi az asztalfoglalást, így a Dame elsősorban a törzsvendégek kiváltsága.

Sukiyabashi Jiro

A világhírű étterem Tokióban, Ginza metróállomás közelében található. Egy igazi rejtőzködő gyöngyszem, amelyet csak a legtudatosabb utazók találnak meg. Ha bejutnak, megkóstolhatják a világ legjobb szusiját. Ellentétben a modern, korlátlan fogyasztást kínáló éttermekkel vagy a gyorséttermi megoldásokkal, a Sukiyabashi Jiro féltve óvja a szusi elkészítésének hagyományát.

A foglalás azonban több okból is igazi kihívás.

Az étteremben csak tíz ülőhely áll rendelkezésre, másrészről pedig nem engednek be bárkit, a foglalások nem nyilvános platformokon zajlanak, hanem a tokiói luxusszállodákon keresztül lehet csak bejutni több hónapos várólistát követően.

(Forrás: The Travel, fotók: Hivatalos Facebook oldalak)

várólistsa | nagy sztori | vendéglátóhely | étterem

FOLYTASD EZZEL

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram