Close
Újabb fantasztikus siker kapujában a magyar tervező

Újabb fantasztikus siker kapujában a magyar tervező

A hotel- és étteremdizájn nemzetközi csúcsteljesítményeit díjazó Gold Key Awardsot idén 41. alkalommal rendezik meg New Yorkban. A vendéglátóipari szakma legrangosabb elismerésére újra esélyes a Varrodesign, amely idén a legjobb speciality dizájn kategóriában került a finalisták közé a tatai Platán melletti várárok kortárs hasznosításáért és a várárokba épült Mirror Spa rekreációs tereiért. Varró Zoltán csapatával a mai napig az egyetlen magyar tervező, aki korábban Gold Key Awardot nyert, a rangos elismerésre az idei évben negyedik alkalommal jelölték.

A Varrodesign nem először bizonyítja be, hogy a magyar belsőépítészet a világ élvonalába tartozik, idén négyszáz pályázó közül választották a vendéglátóipari dizájn legrégibb és legrangosabb díja, a Boutique Design magazin által odaítélt Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design finalistái közé, ezúttal a legjobb speciality dizájn – spákat, fitnesz- és wellnesslétesítményeket, kaszinókat, egyéb különleges szálláshelyeket és vendéglátóipari egységeket magában foglaló – kategóriában.

Az elismeréseket november 15-én nagyszabású gálavacsorán adják át a New York-i Ciprianiban.

„Nagy megtiszteltetés, hogy egy újabb munkánkat tartja érdemesnek a szakma erre a díjra. Nagyon erős az idei mezőny, hisz a Platán Tata Mirror Spa a Chief női klub chicagói székhelyével, a montenegrói One & Only Portonovi luxushotellel, illetve Szentpétervár egyik legrégebbi és történelmi jelentőségű fürdőházával, a Voroninskie Banival versenyez a legnagyobb hatású és leginnovatívabb dizájnmunkákat jutalmazó elismeréséért” – mondja Varró Zoltán.

Magyarország egyik legjobb étterme, a szállodaként is működő tatai Platán melletti várárokban megvalósult kültéri spa kialakítását máltai várak rekonstrukciói inspirálták.

A tervezéskor Varró Zoltán kiemelt figyelmet fordított a város szimbólumának számító vár környezetére. A szaunát, jakuzzit, gőzkabint, merülőmedencét, masszázs- és pihenőhelyiséget magukban foglaló könnyűszerkezetes lábakon álló, tükörborítású mobil épületeket a tatai épített örökség és a természeti kincsek tiszteletben tartásával alakították ki.

A madarak védelmében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Gerecsei Tájegységének szakemberei adtak tanácsot, és helyi környezetvédőkkel együttműködve dolgoznak azon, hogy a várárokba a tatai tó környezetére jellemző növényzet települjön.

Varró Zoltán és csapata már több munkájával is kivívta a szakma legnagyobb presztízsű elismerését. 2015-ben a Varrodesign által tervezett Aria Hotel Budapest három kategóriában (legjobb luxusszálló, legjobb luxuselőcsarnok és a legjobb luxusvendégszoba) is döntős lett a Gold Key Awardson. 2016-ban a Science Hotel Szegeddel és a budapesti Onyx Étteremmel jutott a csapat a döntőbe, előbbi el is nyerte a legjobb lobbi díját, míg 2019-ben a Mystery Hotel Budapest került be a legjobb luxuslobbi és a legjobb luxusvendégszoba kategóriában a finalisták közé, ráadásul luxuslobbi kategóriában egyedüli és ezáltal a legjobb európaiként képviselte a kontinenst.

A Gold Key Award jelölés hírét idén megelőzte, hogy a tatai Platán Gourmet Étteremet az ország legjobb vidéki éttermének és a harmadik legjobb hazai étteremnek választotta a Dining Guide. A várárokban történt fejlesztés a Platán teljes belsőépítészeti átalakulásának része, melyet szintén Varró Zoltán jegyez.

(Fotók: Gáncs Erika)

belsőépítészet | dizájn | varró zoltán | varrodesign | enteriőr

FOLYTASD EZZEL

Robert Downey Jr. malibui bungalójában visszaköszön a Vasember-stílus

A víztükörre reflektál gyönyörűen ez az izgalmas, fejjel lefelé fordított alpesi hotel

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram