Close
Ma indul a valaha volt legnagyobb vasutas sztrájk, a metródolgozók is csatlakoztak

Ma indul a valaha volt legnagyobb vasutas sztrájk, a metródolgozók is csatlakoztak

Több mint negyvenezer vasutas nem veszi fel ma a munkáját – így kívánják kiharcolni a magasabb fizetéseket és a jobb munkakörülményeket az Egyesült Királyságban. A szakszervezek tagjaihoz tizenhárom vonatüzemeltető csatlakozott, a sztrájk várhatóan három napos lesz.

A brit vasútvonalak felét érinti az elmúlt évtizedek legnagyobb vasutas sztrájkja, amelyet június 21., 23. és 25-én, azaz most kedden, csütörtökön és szombaton tartanak.

Kedden a londoni metró dolgozói sem veszik fel a munkát, így a szervezett demonstrációk miatt jelentős fennakadások várhatók a közlekedésben. A csökkentett menetrend értelmében

a sztrájknapokon csupán minden ötödik vonat indul el,

a szakszervezetek azt kérik az utazóktól, hogy ezen a héten ne közlekedjenek vonattal.

Ezzel párhuzamosan az autósokat forgalomnövekedésre figyelmeztetik, mivel a vasúthálózat leállása miatt az ingázók várhatóan személygépkocsiba szállnak, így

a fő autópályákon és az elővárosi területeken is dugókra kell számítani.

A sztrájkot epp akkor tartják, amikor ezrek utaznának a Somersetben tartandó Glastonbury Fesztiválra. A szerdán kezdődő esemény idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját. A koronavírus miatt az elmúlt években kétszer is lemondták a rendezvényt, az idei fesztiválra pedig kétszázezer embert várnának. A Londonból induló vonatok több mint felét azonban már törölték, így a helyszínre való kijutás nem lesz egyszerű a fesztiválozók számára.

(Forrás: Euronews, fotó: Getty Images)

vasutas sztrájk | egyesült királyság | sztrájk

FOLYTASD EZZEL

Öt gyönyörű közép-kelet európai város, ahová legalább egyszer el kell utazni

Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram