Close
Ma indul a valaha volt legnagyobb vasutas sztrájk, a metródolgozók is csatlakoztak

Ma indul a valaha volt legnagyobb vasutas sztrájk, a metródolgozók is csatlakoztak

Több mint negyvenezer vasutas nem veszi fel ma a munkáját – így kívánják kiharcolni a magasabb fizetéseket és a jobb munkakörülményeket az Egyesült Királyságban. A szakszervezek tagjaihoz tizenhárom vonatüzemeltető csatlakozott, a sztrájk várhatóan három napos lesz.

A brit vasútvonalak felét érinti az elmúlt évtizedek legnagyobb vasutas sztrájkja, amelyet június 21., 23. és 25-én, azaz most kedden, csütörtökön és szombaton tartanak.

Kedden a londoni metró dolgozói sem veszik fel a munkát, így a szervezett demonstrációk miatt jelentős fennakadások várhatók a közlekedésben. A csökkentett menetrend értelmében

a sztrájknapokon csupán minden ötödik vonat indul el,

a szakszervezetek azt kérik az utazóktól, hogy ezen a héten ne közlekedjenek vonattal.

Ezzel párhuzamosan az autósokat forgalomnövekedésre figyelmeztetik, mivel a vasúthálózat leállása miatt az ingázók várhatóan személygépkocsiba szállnak, így

a fő autópályákon és az elővárosi területeken is dugókra kell számítani.

A sztrájkot epp akkor tartják, amikor ezrek utaznának a Somersetben tartandó Glastonbury Fesztiválra. A szerdán kezdődő esemény idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját. A koronavírus miatt az elmúlt években kétszer is lemondták a rendezvényt, az idei fesztiválra pedig kétszázezer embert várnának. A Londonból induló vonatok több mint felét azonban már törölték, így a helyszínre való kijutás nem lesz egyszerű a fesztiválozók számára.

(Forrás: Euronews, fotó: Getty Images)

sztrájk | vasutas sztrájk | egyesült királyság

FOLYTASD EZZEL

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom