Close
A gyerekeknek is kötelező a védettségi igazolás vagy a negatív Covid-teszt Franciaországban

A gyerekeknek is kötelező a védettségi igazolás vagy a negatív Covid-teszt Franciaországban

Franciaország kiterjesztette egészségügyi védettségi igazolványra vonatkozó követelményeit a tizenkét és tizenhét év közötti gyermekekre is. Ennek értelmében a tizenkét éven felülieknek is oltási igazolást vagy  negatív Covid-tesztet kell bemutatniuk ahhoz, hogy például beülhessenek egy étterembe, meglátogathassák a Louvre-t, az Eiffel-tornyot vagy éppen a párizsi Disneylandet.

Azok a tizenkét éven felüliek, akik nem rendelkeznek koronavírus elleni védőoltással és védettségi igazolást sem tudnak bemutatni, hetvenkét órán belüli negatív Covid-tesztet kell magukkal vinniük. Ez azt jelenti, hogy azoknak, akik hosszabb ideig tartózkodnak Franciaországban és nincsenek beoltva, lényegében háromnaponta új Covid-tesztet kell csináltatniuk.

A gyorsteszt huszonkilenc euróba (kb. 11 ezer forintba), a PCR-teszt pedig negyvenkilenc euróba (kb. 18 ezer forintba) kerül.

A védettségi igazolást vagy a negatív tesztet be kell mutatni az éttermekben és a kávézókban kültéren és beltéren egyaránt, de szükség lesz rájuk a múzeumokban, a színházakban, a kulturális központokban, a nagy bevásárlóközpontokban, a vidámparkokban és a belföldi vonatjáratokon is.

(Forrás: Lonely Planet, fotó: Getty Images)

párizs | covid | franciaország | koronavírus | PCR-teszt

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram