Close
A gyerekeknek is kötelező a védettségi igazolás vagy a negatív Covid-teszt Franciaországban

A gyerekeknek is kötelező a védettségi igazolás vagy a negatív Covid-teszt Franciaországban

Franciaország kiterjesztette egészségügyi védettségi igazolványra vonatkozó követelményeit a tizenkét és tizenhét év közötti gyermekekre is. Ennek értelmében a tizenkét éven felülieknek is oltási igazolást vagy  negatív Covid-tesztet kell bemutatniuk ahhoz, hogy például beülhessenek egy étterembe, meglátogathassák a Louvre-t, az Eiffel-tornyot vagy éppen a párizsi Disneylandet.

Azok a tizenkét éven felüliek, akik nem rendelkeznek koronavírus elleni védőoltással és védettségi igazolást sem tudnak bemutatni, hetvenkét órán belüli negatív Covid-tesztet kell magukkal vinniük. Ez azt jelenti, hogy azoknak, akik hosszabb ideig tartózkodnak Franciaországban és nincsenek beoltva, lényegében háromnaponta új Covid-tesztet kell csináltatniuk.

A gyorsteszt huszonkilenc euróba (kb. 11 ezer forintba), a PCR-teszt pedig negyvenkilenc euróba (kb. 18 ezer forintba) kerül.

A védettségi igazolást vagy a negatív tesztet be kell mutatni az éttermekben és a kávézókban kültéren és beltéren egyaránt, de szükség lesz rájuk a múzeumokban, a színházakban, a kulturális központokban, a nagy bevásárlóközpontokban, a vidámparkokban és a belföldi vonatjáratokon is.

(Forrás: Lonely Planet, fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom