Close
A gyerekeknek is kötelező a védettségi igazolás vagy a negatív Covid-teszt Franciaországban

A gyerekeknek is kötelező a védettségi igazolás vagy a negatív Covid-teszt Franciaországban

Franciaország kiterjesztette egészségügyi védettségi igazolványra vonatkozó követelményeit a tizenkét és tizenhét év közötti gyermekekre is. Ennek értelmében a tizenkét éven felülieknek is oltási igazolást vagy  negatív Covid-tesztet kell bemutatniuk ahhoz, hogy például beülhessenek egy étterembe, meglátogathassák a Louvre-t, az Eiffel-tornyot vagy éppen a párizsi Disneylandet.

Azok a tizenkét éven felüliek, akik nem rendelkeznek koronavírus elleni védőoltással és védettségi igazolást sem tudnak bemutatni, hetvenkét órán belüli negatív Covid-tesztet kell magukkal vinniük. Ez azt jelenti, hogy azoknak, akik hosszabb ideig tartózkodnak Franciaországban és nincsenek beoltva, lényegében háromnaponta új Covid-tesztet kell csináltatniuk.

A gyorsteszt huszonkilenc euróba (kb. 11 ezer forintba), a PCR-teszt pedig negyvenkilenc euróba (kb. 18 ezer forintba) kerül.

A védettségi igazolást vagy a negatív tesztet be kell mutatni az éttermekben és a kávézókban kültéren és beltéren egyaránt, de szükség lesz rájuk a múzeumokban, a színházakban, a kulturális központokban, a nagy bevásárlóközpontokban, a vidámparkokban és a belföldi vonatjáratokon is.

(Forrás: Lonely Planet, fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Így alakulnak a nyáron a repülőjegyárak a Ryanair szerint
Jövő hétfőtől nem lesz kötelező a maszkviselés az izraeli repülőjáratokon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom