Close
Végre a sportrajongóknak sem kell tematikus rádióadó nélkül maradniuk!

Végre a sportrajongóknak sem kell tematikus rádióadó nélkül maradniuk!

Amikor még nem létezett online streaming, sőt, élő televízióadás sem, a sportmérkőzéseket rádión keresztül közvetítették. Így bizonyos mértékig az is átélhette a meccsek izgalmas hangulatát, aki nem tudott a helyszínen szurkolni a csapatoknak.

Habár a kommentátorok igyekeztek részletesen és naprakészen továbbítani minden eseményt, ami a pályán történt, azért sok minden így is a hallgatók képzelőerejére volt bízva.

Ma már merőben más világot élünk, azonban bebizonyosodott, hogy a sport és a rádiózás kapcsolata nem szakadt meg; nemrég elindult ugyanis az Online Rádió weboldalán hallgatható Sportrádió, amely hiánypótlónak számít a hazai csatornák közt.

Hogyan kezdődött mindez?

Magyarországon egészen a közelmúltig nem létezett olyan rádióadó, amely kizárólag a sport témakörére épült volna. Pedig kishazánkban sok olyan ember él, aki szívesen jár meccsekre, van egy vagy több olyan sportág vagy csapat, amiért őszintén rajong, és szereti követni kedvenc sportolói életútját.

Szerencsére voltak, akik felfedezték ezt a hiányosságot, és léptek is az ügy érdekében. A Médiatanács 2021-ben pályázatot írt ki egy frekvenciára, azzal a kikötéssel, hogy kizárólag sport tematikájú csatornákkal lehetett nevezni.

A Nemzeti Sport főszerkesztőjének cége októberben meg is nyerte a pályázatot, majd megkezdődhettek az előkészületek, és 2022. januárjában, egy borongós téli reggelen, a magyar Himnusz felcsendülésével kezdetét vette a Sportrádió adása.

Sportrajongóknak kötelező!

A név kötelez, ugyanis ezen a csatornán minden a sportról szól. Persze ez közel sem csak a fontosabb mérkőzések élő közvetítését jelenti, hisz emellett számos érdekes program várja a hallgatókat. A csatorna elkötelezett híve a testmozgásnak, az egészséges életmódnak, a játéknak, a fair play-nek, a küzdelemnek, a sikernek és a hazaszeretetnek, azaz mindannak, ami egy sportoló életében is fontos tényező.

Az egyes műsorokban a műsorvezetők és a meghívott vendégek részletesen kielemeznek egy-egy meccset, bajnokságot, legyen szó bármilyen sportágról a futballtól kezdve a vízilabdán át a bokszig.

A csatorna hangjai egytől-egyig sportban is járatos, ismert rádiós személyiségek, mellettük pedig sikeres volt sportolók is gyakran megfordulnak a stúdióban, hisz ki ismerné náluk jobban ennek az életformának a kihívásait? Rájuk utal a csatorna szlogenje is: “A győztesek hangja!”

Mind a reggeli, mind a délutáni beszélgetős műsorok fő tematikája e köré épül, megspékelve a legfrissebb hírekkel, de természetesen a zene sem hiányozhat a repertoárból, hisz mégiscsak ez a rádiózás műfajának egyik legfőbb húzóereje.

Hol hallgathatod a Sportrádiót?

A csatorna földfelszíni és online sugárzással is közvetít. Előbbit Budapesten és annak 30 km-es körzetében lehet fogni, az interneten azonban bárhonnan elérhető az adás, így azok sem maradnak ki a sportos mindennapokból, akik a fővárostól távolabb élnek, netán külföldön tartózkodnak.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

5+1 szuper játék, amivel visszarepülhetsz a gyerekkorodba!

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram