Close
Ezen a nyáron még ingyen léphetsz be az egyik legimádottabb olasz városba

Ezen a nyáron még ingyen léphetsz be az egyik legimádottabb olasz városba

Télen már nem. 

Mi is megírtuk, hogy Velence bevezeti a sokat vitatott idegenforgalmi adót.

Mint ismeretes, a túlzsúfoltság csökkentése érdekében meghozott indtézkedés szerint az újonnan érkezőknek előre megvásárolt jegyet kell felmutatniuk, mielőtt belépnének a városba.

Most azonban jó olaszos módra újabb fordulatot hozott a történet.

A foglalási és fizetési rendszert ugyanis nem idén nyáron, hanem csak 2023 januárjában vezetik majd be.

Bár a város általában rendkívül forgalmas, de a világjárvány idején nehézségekbe ütközött a turisták elmaradása miatt. A belépődíj bevezetését azért halasztották el, hogy az elkövetkező hónapokban kiheverhessék a Covid okozta bevételkiesést a helyi vállalkozások.

A majdani bevezetéskor a helyi lakosok, a diákok és az ingázók, valamint az egy éjszakára szállodában megszálló turisták mentesülnek az adó alól (mivel az ilyen jellegű tartózkodásra már létezik idegenforgalmi adó). Ami a jegyek árát illeti, azok várhatóan ingadozni fognak: a főszezonban akár tíz eurót (közel négyezer forintot) is fizetni kell, míg télen csak három  euró (kb 1200 forint) lesz.

Nem Velence az egyetlen város, amely hasonló problémával küzd. Amszterdamban betiltották az új szállodák építését a városközpontban, mint ahogyan az új szuvenírboltok nyitását is. Mauin, az egyik hawaii szigeten pedig vadonatúj idegenforgalmi adót vezettek be, amelyből évente mintegy 50 millió dollárt szeretnének visszaosztani a lakosoknak.

Közben pedig vízipisztollyal “fegyverzik fel” vendégeiket egyes velencei szállodák a falánk galambok és sirályok ellen, amelyek agresszívan csapnak le a szabadban reggeliző vagy ebédelő vendégek szendvicseire, pizzáira és más harapnivalóira.

(Forrás: TimeOut, fotók: Unsplash, Getty Images, Pixabay)

olaszország | velence | turisták | halasztás | idegenforgalom

FOLYTASD EZZEL

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom