A legnépszerűbb olasz úti cél lakossága fellázadt: tűzzel-vassal tartanák távol a turistákat

Idén már most úgy tűnik, rekordszámú látogató érkezik Velencébe, a helyiek pedig ennek nagyon nem örülnek. A velencei lakosok azt akarják, hogy városi tisztségviselőik tegyenek meg még többet azért, hogy korlátozzák a turistaáradatot.

Idén várhatóan rekordmagasságot ér el a Velencébe látogató turisták mértéke, miközben az ott élők száma folyamatosan csökken. Úgy tudni, három évszázad után először esett ötvenezer fő alá az állandó lakosok száma. Egy friss jelentés szerint pedig tavaly szeptemberben fordult elő először az, hogy

a szállodákban és az Airbnb-kben többen fordultak meg, mint ahányan a lagúnavárosban élnek.

Velence régóta érintett a tömegturizmusban, most azonban egy fordulópont következett be. Azok a vállalkozások, amelyek egykor az ott élőket szolgálták ki, bezártak, helyükön pedig szuvenírboltok és éttermek nyitottak. A túlturizmus ellen azonban a velenceiek egyre inkább elkezdik felvenni a harcot és

sorra fogalmazzák meg követeléseiket a tarthatatlan helyzet megállítása érdekében.

A városvezetés többek között megtiltotta, hogy a nagy tengerjáró hajók túl közel menjenek a központi szigetekhez, ennek ellenére a nagyobb hajók és a magánjachtok továbbra is szabadon járhatnak, amivel a helyiek szerint károsítják a várost. Szintén egy friss döntés értelmében jövőre öteurós díjat kell fizetniük a látogatóknak, ha csúcsszezonban érkeznek a városba.

A helyiek azonban úgy gondolják, hogy ez nem elég, csak egy sebtapasznak találják, ami a problémát nem oldja meg. Sokan olyan intézkedéseket szeretnének életbe léptetni, hogy szabják meg az Airbnb-k felső határát, korlátozzák az új szállodák építését és ösztönözzék azt, hogy az ingatlantulajdonosok velenceieknek adják bérbe lakásaikat a turisták helyett.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)

velence | túlturizmus | tömegturizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom