Close
Megvan, ki állít ki a magyar pavilonban az 59. Velencei Képzőművészeti Biennálén

Megvan, ki állít ki a magyar pavilonban az 59. Velencei Képzőművészeti Biennálén

Idén is nyílt volt a pályázat, és a győztes alkotó sok szempontból nagyon izgalmas lett.

A Velencei Biennálé vezetése 2020. május 18-án – a világjárvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel – 2021-re halasztotta a 17. Velencei Építészeti Biennálé megrendezését. Ezzel szinkronban módosították az eredetileg 2021-re tervezett 59. Velencei Képzőművészeti Biennálé időpontját is, amelyet 2022. április 23. és november 27. között fognak megrendezni. A kiállítás főkurátora Cecilia Alemani lesz. A változásokat figyelembe véve a Ludwig Múzeum az 59. Velencei Képzőművészeti Biennálé kurátori megbízatására 2020. február 13-án kiírt pályázati felhívásának időpontjait szintén módosította.

A pályázati felhívásra összesen tizenöt pályázat érkezett be. A pályázók 2020. október 19-én, illetve december 7-én a Ludwig Múzeumban prezentáción mutatták be a zsűrinek a kiállítási tervüket. A pályázatra számos színvonalas és jól kidolgozott terv érkezett, tapasztalt kurátorok jelentős életművel rendelkező alkotókkal és fiatal feltörekvő művészek projektjeivel egyaránt jelentkeztek.

A zsűri a tizenöt érvényes pályázat közül Zsikla Mónika kurátor Keresztes Zsófia Az álmok után: merek dacolni a károkkal című anyagát nyilvánította a pályázat nyertesének. A pályázati anyag ide kattintva tekinthető meg.

Keresztes Zsófia a fiatal és már nemzetközi sikereket is felmutató magyar művészgeneráció egyik kiemelkedő képviselője. Alkotásaiban merészen átlépi és ugyanakkor ötvözi a művészeti ágak és stílusok határait. A pavilon terét egyetlen egészként kezelő, építészet, szobrászat és iparművészet határán mozgó, jellegzetesen női nézőpontú installációja önmagunk megismerésével és az emberi kapcsolatokkal foglakozik, és a képzelet tájain tesz belső utazást,

melyhez többek között Szerb Antal Utas és holdvilág című regényéből merített inspirációt.

Mozaikokkal borított, különös, amorf szobrai egyéniek és látványosak; művészete személyes, friss, aktuális. Formavilága egyszerre idézi a szürrealizmust és a századforduló organikus építészetét, de a 21. század technikai megoldásaival dolgozik, és saját korának problémáit és életérzését jeleníti meg.

Tervezett nagyszabású, látványos installációja kitűnően használja ki a velencei Magyar Pavilon adottságait. Külön üdvözölendő, hogy Keresztes Zsófia személyében hosszú idő után újra női kiállító lesz a Magyar Pavilonban. Gratulálunk!

(Forrás: Artportal) 

FOLYTASD EZZEL
Műfenyő vagy igazi? Így lesz fenntarthatóbb a karácsony
Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom