Close
Ilyen mesés az első, Christian Louboutin nevével fémjelzett szálloda

Ilyen mesés az első, Christian Louboutin nevével fémjelzett szálloda

Portugáliában nyitotta meg kapuit Christian Louboutin első szállodája, amely tele van a tervező magángyűjteményéből származó műkincsekkel.

Christian Louboutin neve aligha szorul bemutatásra: a francia tervező cipőmárkája a luxus szinonimája, az ikonikus vörös lakktalppal felszerelt fekete tűsarkúja pedig a világ egyik legkeresettebb cipője. Most azonban Louboutin új területen bontogatja szárnyait, elképesztő sikerrel.

Megnyitotta ugyanis az első szállodáját, méghozzá Vermelho Melides néven, Portugáliában.

A történet szerint Louboutin véletlenül fedezte fel Melides festői városát, amibe azonnal beleszeretett annak meghitt természeti környezete miatt. A tervező minden évben visszatért oda, és végül úgy döntött, ott valósítja meg a vendéglátással kapcsolatos álmait.

A Marugal európai butikhotelcsoport által kezelt Vermelho Melides az otthonosság érzetét közvetíti. A szállodában csupán tizenhárom vendégszoba található, mindegyik kialakítására hatalmas figyelmet fordítottak. A Matinha lakosztály saját terasszal, külön társalgóval rendelkezik, a falat pedig

Konstantin Kakaniasz görög művész kézzel festett, lépcsőzetes, virágos falfestménye díszíti.

Az enteriőr kialakításában Madalena Caiado luzitán építész és Carolina Irving belsőépítész, Pierre Yovanovich bútortervező, a Klove üvegtervező stúdió és Giuseppe Ducrot olasz szobrász is részt vett.

Christian Louboutin a szálloda művészeti palettájával kapcsolatban úgy fogalmazott: régi vágya volt, hogy megmutathassa az évek során vásárolt műkincs-gyűjteményét és

bemutathassa az általa csodált művészeket és kézműveseket.

Vermelho Melides gasztronómiai szempontból is kiemelkedőt nyújt a vendégek számára, erről pedig a portugál séf, David Abreu gondoskodik, aki a szálloda klasszikus portugál ételeket kínáló XTian éttermét vezeti. A séf pályafutása során Portugália legjobb szállodai konyháiban fordult meg, és dolgozott a három Michelin-csillaggal rendelkező brit Waterside Innben is. A kreatív, ugyanakkor autentikus ételek után pedig kifejezetten jólesik majd a vendégeknek egy pohár bor, vagy egy zseniális koktél is a Vermelho bárjában.

(Forrás: Elite traveler, fotók: Vermelho Melides)

butikhotel | christian louboutin | szálloda | luxusszálloda | portugália

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Belesajdultunk, annyira fenomenálisan szép ez a krétai villa

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram