Close
Kiderült, mi okozza a legtöbb házastársak közti veszekedést egy-egy nyaralás alatt

Kiderült, mi okozza a legtöbb házastársak közti veszekedést egy-egy nyaralás alatt

Elég sok minden vezethet vitához nyaralás közben, hogy hová menjünk, vagy mennyi pénzt költsünk. Akad azonban egy minden másnál gyakoribb vitaforrás.

Egy nemrégiben készült felmérés arra az eredményre jutott, hogy a házastársak vagy párkapcsolatban élők 54 százaléka egész egyszerűen a túl sok munka miatt veszekedett a párjával. Úgy tűnik, sokan nem bírják elviselni, ha a párjuk vakációzás közben is rendszeresen ránéz az irodai dolgokra.

Pedig manapság egyre nehezebb kiszakadni a munka fogságából. A válaszadók 45 százaléka úgy nyilatkozott, hogy naponta többször is foglalkozott munkahelyi ügyekkel a szabadsága alatt. Ami ennél is megdöbbentőbb, hogy

egyetlen megkérdezett sem válaszolta azt, hogy totálisan el tudta engedni a munkát nyaralás közben.

Mindez azt jelenti, olyan korban élünk, amelyben a túlnyomó többség nem engedheti meg magának, hogy akár egyetlen hétre is teljesen kikapcsolódjon. A kutatás eredményei is azt mutatják, hogy a munkavállalók manapság stresszesebbek, mint az elmúlt években, ez pedig érthető módon negatív hatással van a párkapcsolatukra is.

A legtöbben azt válaszolták, azért kellett vakációzás közben is dolgozniuk, mert égetően fontos problémák merültek fel, amelyeket azonnal meg kellett oldaniuk. Persze sokan vannak azok is, akik azért dolgoznak a szabadságuk alatt is, hogy a visszatérés után ne várjon rájuk végeláthatatlan munkamennyiség, míg a válaszadók 19 százaléka egész egyszerűen élvezi a munkáját.

Az biztos, hogy egyre nehezebb kiszakadni a munkahelyi környezetből, már az egyhetes szabadság is luxusnak tűnik. A felmérésben résztvevők 95 százaléka szeretett volna egy hétre elmenni nyaralni, ám 65 százalék azt válaszolta, végül rövidebbre kellett szabnia a vakációt a munkahelyi nyomás miatt.

(Képek: Getty Images)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom