Close
Ezek a világ legcsípősebb ételei 2022-ben

Ezek a világ legcsípősebb ételei 2022-ben

Utazásaink során szívesen merülünk el az adott régió gasztronómiájában, de vannak olyanok is, akik kifejezetten egy-egy fogás miatt szelik át a fél világot. Igaz ez azokra a különleges, hihetetlenül fűszeres ételekre is, melyeknek párja nincs a földön.

Hirvya Mirchicha Thecha (India)

Az indiai Maharashtra államból származó hirvya mirchicha thecha egyfajta köret, ami fokhagymát, földimogyorót és zöld csilit tartalmaz. Tökéletesen illik sós főételek mellé.

Tortas Ahogadas (Mexikó)

A tortas ahogadas nem egy közönséges szendvics,

a helyiek nem véletlenül emlegetik fuldokló szendvics néven.

A sült húst kenyérbe töltik, majd szárított és friss csilipaprikából készült úgynevezett piros szósszal öntik nyakon.

Khao Pad Nam Prik Pao (Thaiföld)

Thaiföldön járva a fűszerek szerelmeseinek érdemes kipróbálniuk a khao pad nam prik paót, ami tulajdonképpen csilis pirított rizs. Van azonban egy titkos összetevője, méghozzá a Nam Prik Pao, azaz a

fűszeres thai csili paszta, ami gondoskodik arról, hogy lángra lobbantsa a szánkat.

Az étel, bár hihetetlenül csípős, édes elemei is vannak és tele van zöldséggel, tenger gyümölcseivel vagy hússal.

Csirke 65 (India)

A legenda szerint ehhez a tradicionális indiai étel elkészítéséhez pontosan hatvanöt fűszerre van szükség, a valóságban azonban a gyorsételként kínált fogásban a csirkeszárnyat fokhagymás, gyömbéres, csilis masszával vonják be, mielőtt olajban kisütnék.

Phaal Curry (Anglia)

A világ legcsípősebb curry-je Angliában, egész pontosan Kelet-Londonban, a Brick Lane-en készül és a csípősséget mérő úgynevezett Scoville-skálán az egymilliót is elérheti. Csak összehasonlításként, a habanero paprika Scoville-értéke háromszázötvenezer.

Igazán csípős ételeket otthon is készíthetünk. Ez a chili con carne például alig fél óra alatt az asztalra is kerül, ízvilágában pedig garantáltan nem okoz csalódást a fűszerek kedvelőinek.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

chili | fahéj | gyömbér

FOLYTASD EZZEL

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Lesújtó képet festenek Magyarországról ezek az adatok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram