Close
Egészen hihetetlen és lesújtó, mennyi ideje van a zárlat alatt a leghosszabb ideje lezárt város

Egészen hihetetlen és lesújtó, mennyi ideje van a zárlat alatt a leghosszabb ideje lezárt város

Az ausztrál város lett a világon a leghosszabb időre zárlat alá vont város. Október közepén jöhet az enyhítés.

Az ausztráliai Melbourne lett a koronavírus-járvány miatt leghosszabb időre zárlat alá vont város a világon – közölte az AAP ausztrál hírügynökség.

Melbourne-t hatodik alkalommal, augusztus 5-én vonták karantén alá, az ott élők eddig összesen 246 napot töltöttek már zárlat alatt.

Az eddigi csúcstartó Buenos Aires volt, 234 nappal. A hatóságok október közepére ígértek enyhítést, várhatóan ugyanis akkorra sikerül beoltani az ott élők hetven százalékát.

A jelenlegi tervek szerint nyolcvanszázalékos átoltottság elérése után további korlátozásokat oldanának fel, mindazonáltal Daniel Andrews, Victoria miniszterelnöke azt mondta, a karantént akár meg is hosszabbíthatják, amennyiben szükséges.

A városban ugyanakkor nő a feszültség a járványügyi rendelkezések miatt, szeptemberben a rendőrség több, a szigorú rendszabályok ellen szervezett, erőszakba torkolló tüntetést oszlatott fel.

A 25 milliós Ausztráliában a közegészségügyi intézkedéseknek is köszönhetően sikerült nagyon alacsony szinten tartani a koronavírusos esetek számát, a fertőzőbb és veszélyesebb delta variáns terjedését azonban nem tudták megfékezni. Az országban mind ez idáig 105 ezer igazolt fertőzöttről és több mint 1200 halálos áldozatról tudnak.

(Forrás: MTI, HVG, fotók: Unsplash)

rendelkezés | melbourne | koronavírus | ausztrál | tüntetés

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram