A világ legkönnyebb pezsgősüvege a fenntarthatóság iskolapéldája

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az ismert pezsgőgyártó, a Telmont. Azt a célt tűzték ki, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat, ezért pedig valóban mindent meg is tesznek. 

Több lépésben kívánja megszüntetni károsanyag-kibocsátását a Telmont.  Ennek egyik fontos lépése volt a világ legkönnyebb pezsgősüvegének megalkotása, ami csupán 800 grammot nyom.

A Telmont a francia Verallia üveggyártóval dolgozott együtt az új projektben, közösen pedig létrehoztak egy forradalmian új pezsgősüveget, ami nemcsak 35 grammal könnyebb a hagyományos palackoknál, de lényegesen kisebb ökológiai lábnyommal is rendelkezik, közben ugyanolyan strapabírók.

Az „Au Nom de la Terre” (Az anyatermészet nevében) szlogent viselő környezetvédelmi vállalásuk szerint minimalizálni kívánják a környezetre gyakorolt káros hatásukat,

2030-ra klímapozitívvá, 2050-re pedig nettó pozitívvá kívánnak válni.

Az elmúlt években újragondolták a csomagolásaikat, újrahasznosított üvegeket használnak, tudatosabban gazdálkodnak az üzemanyaggal és nagyüzemben kezdik előállítani a 24 százalékkal kevesebb károsanyag-kibocsátású palackjaikat is.

Az első harmincezer, immáron könnyű palackba töltött Reserve de la Terre 2026-ban lesz megvásárolható, ugyanakkor bíznak abban, hogy fejlesztésüket szélesebb körben is alkalmazzák majd.

A Telmont környezettudatos erőfeszítései sokak figyelmét felkeltették, köztük Leonardo DiCaprio-ét is, aki tavaly szerzett részesedést a pezsgőházban.

(Forrás: Elite Traveler, fotók: Telmont)

pezsgőgyártó | pezsgőház | pezsgő | leonardo di caprio | telmont

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom