Close
A világ legkönnyebb pezsgősüvege a fenntarthatóság iskolapéldája

A világ legkönnyebb pezsgősüvege a fenntarthatóság iskolapéldája

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az ismert pezsgőgyártó, a Telmont. Azt a célt tűzték ki, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat, ezért pedig valóban mindent meg is tesznek. 

Több lépésben kívánja megszüntetni károsanyag-kibocsátását a Telmont.  Ennek egyik fontos lépése volt a világ legkönnyebb pezsgősüvegének megalkotása, ami csupán 800 grammot nyom.

A Telmont a francia Verallia üveggyártóval dolgozott együtt az új projektben, közösen pedig létrehoztak egy forradalmian új pezsgősüveget, ami nemcsak 35 grammal könnyebb a hagyományos palackoknál, de lényegesen kisebb ökológiai lábnyommal is rendelkezik, közben ugyanolyan strapabírók.

Az „Au Nom de la Terre” (Az anyatermészet nevében) szlogent viselő környezetvédelmi vállalásuk szerint minimalizálni kívánják a környezetre gyakorolt káros hatásukat,

2030-ra klímapozitívvá, 2050-re pedig nettó pozitívvá kívánnak válni.

Az elmúlt években újragondolták a csomagolásaikat, újrahasznosított üvegeket használnak, tudatosabban gazdálkodnak az üzemanyaggal és nagyüzemben kezdik előállítani a 24 százalékkal kevesebb károsanyag-kibocsátású palackjaikat is.

Az első harmincezer, immáron könnyű palackba töltött Reserve de la Terre 2026-ban lesz megvásárolható, ugyanakkor bíznak abban, hogy fejlesztésüket szélesebb körben is alkalmazzák majd.

A Telmont környezettudatos erőfeszítései sokak figyelmét felkeltették, köztük Leonardo DiCaprio-ét is, aki tavaly szerzett részesedést a pezsgőházban.

(Forrás: Elite Traveler, fotók: Telmont)

pezsgőgyártó | leonardo di caprio | pezsgő | telmont | pezsgőház

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram