Close
Így néznek ki a világ legmenőbb medencéi, amikben felejthetetlen élmény a csobbanás

Így néznek ki a világ legmenőbb medencéi, amikben felejthetetlen élmény a csobbanás

A világ legmélyebben lévőjétől a legmagasabban fekvő szabadtéri medencéig több rekorder is szerepel ezen a listán. Az egyedi medencék nemcsak a vizek szerelmeseit, de a dizájn rajongóit is magával ragadják. Mutatjuk a legcsodásabb nyolcat.

Marina Bay Sands (Szingapúr)

A százötvenkét méter hosszú Marina Bay Sands medencéje a leghosszabb a világon a maga nemében. A végtelenített medence ugyanis az ötvenhetedik emeleten található és pazar kilátást biztosít úszás közben. A vizet azonban kizárólag a szálloda vendégei élvezhetik, a medencéhez történő feljutáshoz szobakulcs szükséges.

The Joule (Dallas, Texas)

Az 1920-as években épült, egykori banképületben található The Joule egy mesés butikhotel. A neogótikus stílusú szállodának az oldalából egy nyolcméteres konzolos medence áll ki, egészen elképesztő látványt nyújtva.

Y-40 The Deep Joy (Montegrotto Terme, Padua, Olaszország)

A Hotel Terme Millepiniben található Y-40 The Deep Joy a világ legmélyebb medencéje, hiszen egy tizenhárom emeletes épület is elférne benne. Az Emanuele Boaretto építész által megálmodott létesítményt kifejezetten búvároknak tervezték.

Sky Pool az Embassy Gardens-ben (London, Anglia)

A két épület között függő medencéből tökéletes kilátás nyílik Londonra, és közvetlenül a medence alatt zajló mindennapi életre is. A lenyűgöző építmény Eckersley O’Callaghan és Hal Architects építőmérnökeinek munkáját dicséri.

Market Square Tower (Houston, Egyesült Államok)

A Texas állambeli Houstonban található Market Square Tower egy luxus apartmankomplexum, melynek leglátványosabb eleme az üvegfenekű medencéje, amely egyben az állam legmagasabban fekvő medencéje is.

Bali függőkertjei (Ubud, Bali)

A Hanging Gardens of Bali egy festői nyaralóhely, ahol luxusvillák sorakoznak. Mindegyikhez tartozik egy saját, végtelenített medence. A show-t azonban kétségtelenül egy lépcsőzetesen kialakított fürdőhely viszi el, amely Condé Nast Traveler magazintól a világ legjobb úszómedencéjének járó díjat is elnyerte.

Euphoria Retreat (Misztrasz, Görögország)

Az Euphoria Retreat gömbmedencéjében tökéletes a pihenés. Amikor ugyanis a látogatók a víz alá merülnek, delfinhangokat hallanak, amelyek segítenek a relaxálásban.

Guangxi China Resources Tower (Kuanghszi, Kína)

A kínai Kuanghszi városában, a Guangxi China Resources Towerben lévő rendkívüli medence a hetvenegyedik emeleten található, háromszázhuszonhárom méterrel a föld felett.

(Forrás: Architectural Digest, fotók: Getty, The Joule, Euphoria Retreat, Arch-Exist)

építészet | úszómedence | medence | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram