Close
Ilyen elképesztő lesz a világ legnagyobb tengerjáró hajója

Ilyen elképesztő lesz a világ legnagyobb tengerjáró hajója

Várhatóan 2024-re készül el a világ legnagyobb tengerjáró hajója, ami egyben monumentális vízi élményparknak is megfelel. Úgy tudni, több mint ötezerhatszáz utas fogadására lesz alkalmas.

A Royal Caribbean 2024-ben engedi vízre az Icon of the Seas nevű hajóját, amellyel könnyedén megszerezhetik a világ legnagyobb tengerjáró hajója címet. A hatalmas sétahajón mindenki megtalálhatja, amire vágyik,

legyen szó tengerparti pihenésről vagy vidámparki kalandokról.

A hajó a finnországi Turkuban épült, ötezerhatszáztíz vendég fogadására alkalmas, húsz nyitott fedélzettel, hat gigantikus vízi csúszdával, hét úszómedencével, kilenc pezsgőfürdővel, kettőezernyolcszázöt kabinnal rendelkezik.

A hajó várhatóan 2024. januárjában debütál, tesztútját még korábban, 2023. júniusában tette meg a nyílt óceánon. Ekkor tették próbára a fő hajtóműveket, a hajótestet, a fékrendszert, a kormányzást, valamint a zaj- és rezgésszinteket. A hajó ezt követően visszatért a Meyer Turku hajógyárba, feltehetően az utolsó simításokra. Úgy tudni, megépítésében több mint kétezer szakember vett részt.

A világ legnagyobb tengerjáró hajója

rekordméretű víziparkkal és izgalmas csúszdákkal is rendelkezik,

de lenyűgöző kilátást biztosít majd úszóbárjából az óceánra. A négy fedélzet mellett egy privát napozóteraszt is kialakítottak, ahol medence, pezsgőfürdő és étkezőrész is található.

A vendégek huszonnyolc féle szoba közül választhatnak, vannak kifejezetten a gyermekek számára kialakított kabinok is, sőt akár hármat is egybe lehet nyitni a nagycsaládosok számára. A hajón mindent megtesznek az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében. Ennek egyik eszköze az úgynevezett LNG, egy környezetbarát üzemanyag, aminek segítségével

fenntartható módon szelheti a habokat az Icon of the Seas.

A hajó 2024 januárjától egész évben úton lesz, a Miamiból érkező vendégek eljuthatnak például Hondurasra vagy Mexikóba is.

(Forrás: Designboom, fotók: Royal Caribbean)

karib | karib-tenger | hajó | tengerjáró

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram