Close
Villanybojler csere – hogyan csökkenthető a rezsi?

Villanybojler csere – hogyan csökkenthető a rezsi?

Az elmúlt időszakban a legtöbb háztartás felül vizsgálta már fogyasztási szokásait és el is gondolkodott azon, hogy miképp csökkenthetné a rezsit? Sokan nagyon is helyesen arra a következtetésre jutottak, hogy a villanybojler csere az egyik legkézenfekvőbb és leginkább megtérülő beruházás.

Miért hasznos a villanybojler csere?

Talán csak kevesen tudják, de a fűtés számla után a második legnagyobb költség a családok életében maga a melegvíz-előállítás. A legtöbb beépített berendezés (gáz-, vagy villanybojler) viszont már régi, korszerűtlen. Ha csak nem éltünk nemrégiben az Otthonfelújítási Támogatás keretében biztosított korszerűsítési lehetőséggel, úgy szinte biztos, hogy érdemes váltanunk.

Gázbojler cseréje villanybojlerre

A nemrégiben megváltozott energetikai költség szabályozások egyértelművé tették, hogy gázfogyasztásunkat ahol csak lehet csökkenteni kell. Ugyan ezt a típust sokan kedvelik, hiszen sohasem fogy ki a melegvíz a tárolóból, mégis érdemes váltani. A villanybojlerre történű átállás igen egyszerű, nem igényel sem megfelelően bélelt kéményt, sem pedig engedélyt. Beüzemelése egyszerű. Ugyanakkor családunk védelmében is sokkal biztonságosabbnak tekinthető, hiszen használatakor nem áll fenn a szén-monoxid mérgezés veszélye.

Villanybojler csere – egy korszerűbb darabbal jobban jár

Amennyiben otthonunkban egy régebbi villanybojler van felszerelve, akkor is érdemes cserében gondolkodni. A villanybojler csere ugyanis jelentős karbantartási és üzemeltetési költségtől kímélhet meg minket. A mai modern típusokat már speciális fűtőelemmel látták el, így nem kell tartanunk a fűtőszál vízkövesedésétől. Nagy hőcsérélő felületük ugyanakkor gyors felfűtést szavatol.

Villanybojler csere – kiválasztási szempontok

  •  Űrtartalom: számolgatás helyett nézzük az ökölszabályt. – 3-4 fős családok részére 120 literes típus ajánlott– 1-2 fős háztartáshoz 80 literes modell– Hobbi házakba 50 literes típus.
  •  Gyártó: webáruházunkban Ariston, Atlantic, Bosch, Concept és Hajdu villanybojlerek széles választékával várjuk.
  •  Kialakítás: a hengeres modellek mellett szinte minden gyártónál megjelentek a szögletes típusok is, melyek igen helytakarékos megoldást kínálnak villanybojler csere esetén. egyes típusok már 27-30 cm-es beépítési mélységgel is elérhetők. Lapos kialakításuk mellett további előnyük az ún. multipozíciós szerelhetőség, azaz ezeket a villanybojlereket már nem csak függőlegesen, hanem vízszintesen is felszerelhetjük.
  •  Korszerű kialakítás/technológia: dupla tartályos kialakítás a gyors felfűtéshez, magas minőségű szigetelés, öntanuló, vagy épp Wi-Fi programozású kivitel a maximális energiamegtakarításért
  •  Karbantartás egyszerűsége: könnyű hozzáférés, a tartály falról történő leszerelése nélkül
  •  Garancia idő
  •  A villanybojler ára – akár 50%-os állami támogatás az Otthonfelújítási Program keretében
  •  A villamoshálózat adottságai – akár 50%-os állami támogatás az Otthonfelújítási Program keretében

A villanybojlerek napelemes rendszer segítségével történő üzemeltetése ingyenes melegvíz-előállítási lehetőséget szavatol. Így ha modern, környezettudatos és egy igazán pénztárca kímélő HMV-előállítási rendszerben gondolkodunk (és lehetőségeink is engedik) érdemes kombinálnunk a két megoldást.

A Gépész Webáruház villanybojler kínálata számos gyártó termékét fogja össze, széles méretválasztékban, raktárról, azonnal.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezekre a helyekre és programokra vidd el külföldről érkező barátaidat!

Hol vásárolhatunk kannabiszolajat?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram