Close
Legjobb, ha a hétvégét a kedvenc boraiddal töltöd – Elkezdődött a VinCE Budapest Wine Show

Legjobb, ha a hétvégét a kedvenc boraiddal töltöd – Elkezdődött a VinCE Budapest Wine Show

Ha jó borokat akarunk kóstolni és még némi boros tudásra is szert akarunk tenni, évek óta a legjobb döntés, ha jegyet váltunk a VinCE Budapest több napon át tartó szakmai és egyben szórakoztató rendezvényére.

Erre idén most jött el az idő, hiszen százhatvan kiállítóval, számos mesterkurzussal és néhány figyelemre méltó debütálással ma elkezdődött a 10. VinCE Budapest.

A reggel rögtön az egyik legerősebb programmal indult: egy igazi #10yearchallenge-dzsel, azaz tíz éve érlelt champagne-ok kóstolójával, amit a pezsgőfanatikus Master of Wine, Essi Avellan vezetett. A jó hír, hogy aki lekéste a ma reggeli pezsgőzést, holnap még javíthat. Az elmúlt húsz év legszebb champagne-évjáratait 11:30-tól ismét Essi Avellannal és a pezsgők egyik legelismertebb hazai szakemberével, Márkus Györggyel kóstolhatjuk.

A tavalyi Charles Heidsieck mesterkurzust nehéz túlszárnyalni, de az idei champagne-programokkal sikerülhet

A pénteki nap záróprogramja is ígéretes: a Vörös aduászok mesterkurzuson kizárólag szakértők és szaklapok által 90 pont feletti értékelést kapott borokat kóstolhatunk, a francia, olasz és spanyol borok mellett kaliforniai és dél-afrikai tételeket is.

Ha a francia boroknál nem akarjuk alább adni, a szombat délután kettőt érdemes bevésnünk a naptárunkba. Akkor kezdődik ugyanis a Napfény csókja névre keresztelt dél-franciaországi borok kóstolója, ahol crémantokat és Châteauneuf-du-Pape-ot is kóstolhatunk.

De azzal sem hibázunk nagyot, ha meghagyjuk a mesterkurzusokat az igazi fanatikusoknak, mi pedig a kiállítók boraiból szemezgetünk, és közben élvezzük egy kicsit a Várkert Bazár különleges hangulatát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: VinCE Magazin)

tokaji | miraval | VinCE Budapest | borászat | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Három karácsonyi főétel, ami szinte magától elkészül

Tízből tíz ember helytelenül főzi a rizst – Ez a helyes trükkje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram