Close
Limitált kiadású órájával visz vissza a múlt századba az Omega

Limitált kiadású órájával visz vissza a múlt századba az Omega

A vintázs órák népszerűsége a csúcsot ostromolja mostanság, úgyhogy nem okozott földindulást az Omega, hogy meglovagolta ezt a hullámot. Azzal viszont igen, hogy kicsit szembe fordulva a trendekkel egy 1913-as modelljét újította fel, és limitált kiadásban csupán tizennyolc darabot gyártott belőle.

Százhat esztendőt kell visszamennünk az időben, amikor a legendás óragyártó előhúzta a kínálatból első karon viselhető stopperét. Az inkább zsebórára emlékeztető 18″CHRO 1913-as kiadásakor külön gomb működtette a számlap 6 órájánál elhelyezett időmérőt – ezt dobta piacra ismét az alkatrészek újragyártásával az Omega.

First Wrist Chronograph Reissue néven futott akkoriban ez a típus.

A szakavatott szemek a 2018-as verziót vizsgálva megállapíthatják, hogy szinte tökéletesen visszaadja a százöt évvel ezelőtt megjelent modell látványvilágát.

Gravírozott hátlapja nyitható, illetve a szerkezetet pluszban még zafírüveg is borítja, de igazából a színei és a hatalmas számai miatt érezzük úgy, mintha egy múlt századbeli darabot tartanánk a kezünkben.

Nem véletlenül, hiszen a feliratoktól kezdve a logókig minden az eredeti gyártási előírás szerint készült.

Az egy felhúzással negyven órányi üzemidőt garantáló szépséges múltidéző példányt bőrbe varrt dobozban kaphatjuk meg, ha sikerült bekerülnünk a tizennyolc vevő közé.

A százhúszezer svájci frankos csomaghoz három szíj és egyéb kiegészítők járnak, valamint Sedna-aranyból megmunkált koronával ellátott fehéraranyból készített tok.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: t3.com, Omegawatches.com)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom