Close
Limitált kiadású órájával visz vissza a múlt századba az Omega

Limitált kiadású órájával visz vissza a múlt századba az Omega

A vintázs órák népszerűsége a csúcsot ostromolja mostanság, úgyhogy nem okozott földindulást az Omega, hogy meglovagolta ezt a hullámot. Azzal viszont igen, hogy kicsit szembe fordulva a trendekkel egy 1913-as modelljét újította fel, és limitált kiadásban csupán tizennyolc darabot gyártott belőle.

Százhat esztendőt kell visszamennünk az időben, amikor a legendás óragyártó előhúzta a kínálatból első karon viselhető stopperét. Az inkább zsebórára emlékeztető 18″CHRO 1913-as kiadásakor külön gomb működtette a számlap 6 órájánál elhelyezett időmérőt – ezt dobta piacra ismét az alkatrészek újragyártásával az Omega.

First Wrist Chronograph Reissue néven futott akkoriban ez a típus.

A szakavatott szemek a 2018-as verziót vizsgálva megállapíthatják, hogy szinte tökéletesen visszaadja a százöt évvel ezelőtt megjelent modell látványvilágát.

Gravírozott hátlapja nyitható, illetve a szerkezetet pluszban még zafírüveg is borítja, de igazából a színei és a hatalmas számai miatt érezzük úgy, mintha egy múlt századbeli darabot tartanánk a kezünkben.

Nem véletlenül, hiszen a feliratoktól kezdve a logókig minden az eredeti gyártási előírás szerint készült.

Az egy felhúzással negyven órányi üzemidőt garantáló szépséges múltidéző példányt bőrbe varrt dobozban kaphatjuk meg, ha sikerült bekerülnünk a tizennyolc vevő közé.

A százhúszezer svájci frankos csomaghoz három szíj és egyéb kiegészítők járnak, valamint Sedna-aranyból megmunkált koronával ellátott fehéraranyból készített tok.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: t3.com, Omegawatches.com)

stopper | First Wrist Chronograph Reiss | 18″CHRO | limitált kiadás | óra

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram