Close
Limitált kiadású órájával visz vissza a múlt századba az Omega

Limitált kiadású órájával visz vissza a múlt századba az Omega

A vintázs órák népszerűsége a csúcsot ostromolja mostanság, úgyhogy nem okozott földindulást az Omega, hogy meglovagolta ezt a hullámot. Azzal viszont igen, hogy kicsit szembe fordulva a trendekkel egy 1913-as modelljét újította fel, és limitált kiadásban csupán tizennyolc darabot gyártott belőle.

Százhat esztendőt kell visszamennünk az időben, amikor a legendás óragyártó előhúzta a kínálatból első karon viselhető stopperét. Az inkább zsebórára emlékeztető 18″CHRO 1913-as kiadásakor külön gomb működtette a számlap 6 órájánál elhelyezett időmérőt – ezt dobta piacra ismét az alkatrészek újragyártásával az Omega.

First Wrist Chronograph Reissue néven futott akkoriban ez a típus.

A szakavatott szemek a 2018-as verziót vizsgálva megállapíthatják, hogy szinte tökéletesen visszaadja a százöt évvel ezelőtt megjelent modell látványvilágát.

Gravírozott hátlapja nyitható, illetve a szerkezetet pluszban még zafírüveg is borítja, de igazából a színei és a hatalmas számai miatt érezzük úgy, mintha egy múlt századbeli darabot tartanánk a kezünkben.

Nem véletlenül, hiszen a feliratoktól kezdve a logókig minden az eredeti gyártási előírás szerint készült.

Az egy felhúzással negyven órányi üzemidőt garantáló szépséges múltidéző példányt bőrbe varrt dobozban kaphatjuk meg, ha sikerült bekerülnünk a tizennyolc vevő közé.

A százhúszezer svájci frankos csomaghoz három szíj és egyéb kiegészítők járnak, valamint Sedna-aranyból megmunkált koronával ellátott fehéraranyból készített tok.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: t3.com, Omegawatches.com)

FOLYTASD EZZEL
Csodálatos, felhőszerű buborékban mutatta be új kollekcióját az Alexander McQueen
Kapucnis utazópárnával repül a luxusba a világhírű spanyol divatház
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom