Limitált kiadású órájával visz vissza a múlt századba az Omega

A vintázs órák népszerűsége a csúcsot ostromolja mostanság, úgyhogy nem okozott földindulást az Omega, hogy meglovagolta ezt a hullámot. Azzal viszont igen, hogy kicsit szembe fordulva a trendekkel egy 1913-as modelljét újította fel, és limitált kiadásban csupán tizennyolc darabot gyártott belőle.

Százhat esztendőt kell visszamennünk az időben, amikor a legendás óragyártó előhúzta a kínálatból első karon viselhető stopperét. Az inkább zsebórára emlékeztető 18″CHRO 1913-as kiadásakor külön gomb működtette a számlap 6 órájánál elhelyezett időmérőt – ezt dobta piacra ismét az alkatrészek újragyártásával az Omega.

First Wrist Chronograph Reissue néven futott akkoriban ez a típus.

A szakavatott szemek a 2018-as verziót vizsgálva megállapíthatják, hogy szinte tökéletesen visszaadja a százöt évvel ezelőtt megjelent modell látványvilágát.

Gravírozott hátlapja nyitható, illetve a szerkezetet pluszban még zafírüveg is borítja, de igazából a színei és a hatalmas számai miatt érezzük úgy, mintha egy múlt századbeli darabot tartanánk a kezünkben.

Nem véletlenül, hiszen a feliratoktól kezdve a logókig minden az eredeti gyártási előírás szerint készült.

Az egy felhúzással negyven órányi üzemidőt garantáló szépséges múltidéző példányt bőrbe varrt dobozban kaphatjuk meg, ha sikerült bekerülnünk a tizennyolc vevő közé.

A százhúszezer svájci frankos csomaghoz három szíj és egyéb kiegészítők járnak, valamint Sedna-aranyból megmunkált koronával ellátott fehéraranyból készített tok.

Ez is érdekelhet:

Ez a legjobb óra, amit James Bond soha sem csatolt a csuklójára

Egy fiatalnak mondható londoni márka legújabb modellje a hatvanas évek James Bond-korszakát idézi.

(Fotók: t3.com, Omegawatches.com)

vintázs | omega | 18″CHRO | limitált kiadás | First Wrist Chronograph Reiss

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom