Close
Limitált kiadású órájával visz vissza a múlt századba az Omega

Limitált kiadású órájával visz vissza a múlt századba az Omega

A vintázs órák népszerűsége a csúcsot ostromolja mostanság, úgyhogy nem okozott földindulást az Omega, hogy meglovagolta ezt a hullámot. Azzal viszont igen, hogy kicsit szembe fordulva a trendekkel egy 1913-as modelljét újította fel, és limitált kiadásban csupán tizennyolc darabot gyártott belőle.

Százhat esztendőt kell visszamennünk az időben, amikor a legendás óragyártó előhúzta a kínálatból első karon viselhető stopperét. Az inkább zsebórára emlékeztető 18″CHRO 1913-as kiadásakor külön gomb működtette a számlap 6 órájánál elhelyezett időmérőt – ezt dobta piacra ismét az alkatrészek újragyártásával az Omega.

First Wrist Chronograph Reissue néven futott akkoriban ez a típus.

A szakavatott szemek a 2018-as verziót vizsgálva megállapíthatják, hogy szinte tökéletesen visszaadja a százöt évvel ezelőtt megjelent modell látványvilágát.

Gravírozott hátlapja nyitható, illetve a szerkezetet pluszban még zafírüveg is borítja, de igazából a színei és a hatalmas számai miatt érezzük úgy, mintha egy múlt századbeli darabot tartanánk a kezünkben.

Nem véletlenül, hiszen a feliratoktól kezdve a logókig minden az eredeti gyártási előírás szerint készült.

Az egy felhúzással negyven órányi üzemidőt garantáló szépséges múltidéző példányt bőrbe varrt dobozban kaphatjuk meg, ha sikerült bekerülnünk a tizennyolc vevő közé.

A százhúszezer svájci frankos csomaghoz három szíj és egyéb kiegészítők járnak, valamint Sedna-aranyból megmunkált koronával ellátott fehéraranyból készített tok.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: t3.com, Omegawatches.com)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom