Close
Még soha nem látogatták ennyien a Virág Judit Galéria aukciós kiállítását

Még soha nem látogatták ennyien a Virág Judit Galéria aukciós kiállítását

Ötvenöt millió forintért, az árverés legdrágább tételeként kelt el Keserü Ilona Marilyn és a tenger című festménye a Virág Judit Galéria 5. Háború utáni és kortárs aukcióján kedden Budapesten.

A Virág Judit Galéria két részletben tartja tavaszi aukcióját: a kortársak után szerdán klasszikus, 19. és 20. századi magyar festményekre és Zsolnay-kerámiákra lehet licitálni.

Keserü Ilona Marilyn és a tenger

Virág Judit galériavezető a keddi kortárs árverés előtt elmondta: soha annyian nem látogattak még aukciós kiállítást a galéria bemutatótermében, mint a tavaszi árverés előtt. Az aukciónak otthont adó Budapest Kongresszusi Központban a szokásosnál kevesebben jelentek meg, Virág Judit elmondása szerint azonban a résztvevők jelentős része online, illetve telefonon licitált.

A 104 tételt felvonultató árverésen elsősorban az élő klasszikusként számon tartott magyar festők nonfiguratív munkái domináltak.

A legmagasabb áron leütött tétel Keserü Ilona Marilyn és a tenger című, 1987-ben készült festménye lett, amely 33 millió forintos kikiáltási árról indulva 55 millió forintért kelt el.

A Virág Judit Galéria

Az árverés nagy licitcsatákat is hozott. Korga György Évszakok című munkája 600 ezer forintos kikiáltási árról indulva 5 millió forintig jutott, Matzon Frigyes Női akt című márványszobráért 1 milliónál kezdődött és 7 millió forintnál zárult a licit, Hortobágyi Endre Sárga kompozíciója pedig 3 millió forintos kikiáltási áron került az aukcióra, végül pedig 8 millió forintnál ütötték le.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Ha három estét színtiszta kortárs irodalommal töltenél, akkor mondjuk a programodat
Most már biztos, hogy mennünk kell nyáron az Operába
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom