Close
Kiderült, hogy Virgil Abloh brutalista művésznek sem utolsó

Kiderült, hogy Virgil Abloh brutalista művésznek sem utolsó

A januári monumentális Maison et Objet kiállítás és a nagy Paris Fashion Week között a francia főváros dizájn- és divatrajongóit Virgil Abloh kiállítása köti le, amely január 14-én nyitott meg a Galerie Kreóban.

Az Off-white márka megalkotója, Kanye West és Louis Vuitton kreatívigazgatója címeket egyaránt jegyző tervező a maga formabontó módján teszi le kéznyomát a dizájn világában is. Az IKEA-val tavaly közösen megalkotott kedves, minimailsta Markerad kollekciója után a párizsi kiállítás mostani elemeiben brutálisan őszinte street art hangulatot sugároz. Az Effloressence (vagyis Kivirágzás) című tárlatban Virgil Abloh a legegyszerűbb utcai anyagokhoz nyúl vissza. A tiszta betonból készült bútorokat a tervező által megálmodott, kézzel fújt neongraffitik díszítik, melyek hatására a rideg utcai elemek művészeti alkotássá alakulnak át, ráadásul olyanokká, amiket akár az otthonunkban is el tudnánk képzelni.

“Azért hoztam létre ezeket a formákat, hogy áthidaljuk a szobrok és használati tárgyak közti szakadékot. A kiállítás neve arra kivirágzásra utal, amit ezeknek a tárgyaknak, alkotásoknak a megjelenése okozna a városi környezetben” Virgil Abloh

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mostanában Párizsba látogatunk, érdemes úgy kialakítani az útitervünket, hogy a kiállításra, és akár még a divathét forgatagába is bepillanthassunk. Ha a Fashion Week mégsem jönne össze, Abloh kiállítása április 10-ig vár minket!

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom