Close
Kiderült, hogy Virgil Abloh brutalista művésznek sem utolsó

Kiderült, hogy Virgil Abloh brutalista művésznek sem utolsó

A januári monumentális Maison et Objet kiállítás és a nagy Paris Fashion Week között a francia főváros dizájn- és divatrajongóit Virgil Abloh kiállítása köti le, amely január 14-én nyitott meg a Galerie Kreóban.

Az Off-white márka megalkotója, Kanye West és Louis Vuitton kreatívigazgatója címeket egyaránt jegyző tervező a maga formabontó módján teszi le kéznyomát a dizájn világában is. Az IKEA-val tavaly közösen megalkotott kedves, minimailsta Markerad kollekciója után a párizsi kiállítás mostani elemeiben brutálisan őszinte street art hangulatot sugároz. Az Effloressence (vagyis Kivirágzás) című tárlatban Virgil Abloh a legegyszerűbb utcai anyagokhoz nyúl vissza. A tiszta betonból készült bútorokat a tervező által megálmodott, kézzel fújt neongraffitik díszítik, melyek hatására a rideg utcai elemek művészeti alkotássá alakulnak át, ráadásul olyanokká, amiket akár az otthonunkban is el tudnánk képzelni.

“Azért hoztam létre ezeket a formákat, hogy áthidaljuk a szobrok és használati tárgyak közti szakadékot. A kiállítás neve arra kivirágzásra utal, amit ezeknek a tárgyaknak, alkotásoknak a megjelenése okozna a városi környezetben” Virgil Abloh

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mostanában Párizsba látogatunk, érdemes úgy kialakítani az útitervünket, hogy a kiállításra, és akár még a divathét forgatagába is bepillanthassunk. Ha a Fashion Week mégsem jönne össze, Abloh kiállítása április 10-ig vár minket!

dizájn | Virgil Abloh | off white | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram