Close
Kiderült, hogy Virgil Abloh brutalista művésznek sem utolsó

Kiderült, hogy Virgil Abloh brutalista művésznek sem utolsó

A januári monumentális Maison et Objet kiállítás és a nagy Paris Fashion Week között a francia főváros dizájn- és divatrajongóit Virgil Abloh kiállítása köti le, amely január 14-én nyitott meg a Galerie Kreóban.

Az Off-white márka megalkotója, Kanye West és Louis Vuitton kreatívigazgatója címeket egyaránt jegyző tervező a maga formabontó módján teszi le kéznyomát a dizájn világában is. Az IKEA-val tavaly közösen megalkotott kedves, minimailsta Markerad kollekciója után a párizsi kiállítás mostani elemeiben brutálisan őszinte street art hangulatot sugároz. Az Effloressence (vagyis Kivirágzás) című tárlatban Virgil Abloh a legegyszerűbb utcai anyagokhoz nyúl vissza. A tiszta betonból készült bútorokat a tervező által megálmodott, kézzel fújt neongraffitik díszítik, melyek hatására a rideg utcai elemek művészeti alkotássá alakulnak át, ráadásul olyanokká, amiket akár az otthonunkban is el tudnánk képzelni.

“Azért hoztam létre ezeket a formákat, hogy áthidaljuk a szobrok és használati tárgyak közti szakadékot. A kiállítás neve arra kivirágzásra utal, amit ezeknek a tárgyaknak, alkotásoknak a megjelenése okozna a városi környezetben” Virgil Abloh

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mostanában Párizsba látogatunk, érdemes úgy kialakítani az útitervünket, hogy a kiállításra, és akár még a divathét forgatagába is bepillanthassunk. Ha a Fashion Week mégsem jönne össze, Abloh kiállítása április 10-ig vár minket!

kiállítás | off white | Virgil Abloh | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Egy egészen különleges kiállítással nyit az erdő hétvégén a Balatonnál

A Bosch-tárlat után most egy Matisse-kiállítással robbant a Szépművészeti

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom