Ingyen nézhetünk körül VI. Ramszesz részletgazdagon díszített sírjában

KV9 – ez nem a kilencedik kávé elfogyasztását jelenti, hanem így hívják VI. Ramszesz ókori egyiptomi fáraó sírkamráját, amelyet eredetileg a Királyok völgyében találunk. Jelenleg nem túl sok esélyt látni a nyárvégi egyiptomi nyaralásra, de az ország turisztikával és régészettel foglalkozó minisztériuma segít egy kicsit a leendő látogatóknak, valódi kanapéutasoknak, és mindazoknak, akik imádják az ókori egyiptomi kultúrát. 

Ingyenes, élethű 3D-túrán vizsgálhatjuk meg a fáraó temetkezési helyét a számítógép, vagy akár a telefon segítségével. Természetesen illatokat nem érzünk, és a hely szelleme sem ragadhat magával, de mindenkinek érdekes lehet egy ilyen nézelődés, akit kicsit is érdekel az ókori fáraók titokzatos világa.

Hihetetlenül aprólékos írások és rajzok, csillagászati előrejelzések, uralkodói történetek díszítik a KV9-et, amit ebben a formában sokkal részletesebben is megfigyelhetünk, hiszen nem kell sietnünk, nincs tömeg és forróság. Mi több, hiába törték fel és üres, azért a szarkofágot is megcsodálhatjuk a virtuális barangoláson.

Ez is érdekelhet:

Ilyen könnyen még nem lehetett felfedezni az ókori egyiptomi csodákat

Virtuálisan vezetett túrákon járhatjuk be az ősi romokat, sírokat, kolostorokat.

(Fotók: Matterport.com)

virtuális túra | fáraó | Egyiptom | egyiptomi | Ramszesz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom