Close
Ingyen nézhetünk körül VI. Ramszesz részletgazdagon díszített sírjában

Ingyen nézhetünk körül VI. Ramszesz részletgazdagon díszített sírjában

KV9 – ez nem a kilencedik kávé elfogyasztását jelenti, hanem így hívják VI. Ramszesz ókori egyiptomi fáraó sírkamráját, amelyet eredetileg a Királyok völgyében találunk. Jelenleg nem túl sok esélyt látni a nyárvégi egyiptomi nyaralásra, de az ország turisztikával és régészettel foglalkozó minisztériuma segít egy kicsit a leendő látogatóknak, valódi kanapéutasoknak, és mindazoknak, akik imádják az ókori egyiptomi kultúrát. 

Ingyenes, élethű 3D-túrán vizsgálhatjuk meg a fáraó temetkezési helyét a számítógép, vagy akár a telefon segítségével. Természetesen illatokat nem érzünk, és a hely szelleme sem ragadhat magával, de mindenkinek érdekes lehet egy ilyen nézelődés, akit kicsit is érdekel az ókori fáraók titokzatos világa.

Hihetetlenül aprólékos írások és rajzok, csillagászati előrejelzések, uralkodói történetek díszítik a KV9-et, amit ebben a formában sokkal részletesebben is megfigyelhetünk, hiszen nem kell sietnünk, nincs tömeg és forróság. Mi több, hiába törték fel és üres, azért a szarkofágot is megcsodálhatjuk a virtuális barangoláson.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Matterport.com)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom