Close
Ingyen nézhetünk körül VI. Ramszesz részletgazdagon díszített sírjában

Ingyen nézhetünk körül VI. Ramszesz részletgazdagon díszített sírjában

KV9 – ez nem a kilencedik kávé elfogyasztását jelenti, hanem így hívják VI. Ramszesz ókori egyiptomi fáraó sírkamráját, amelyet eredetileg a Királyok völgyében találunk. Jelenleg nem túl sok esélyt látni a nyárvégi egyiptomi nyaralásra, de az ország turisztikával és régészettel foglalkozó minisztériuma segít egy kicsit a leendő látogatóknak, valódi kanapéutasoknak, és mindazoknak, akik imádják az ókori egyiptomi kultúrát. 

Ingyenes, élethű 3D-túrán vizsgálhatjuk meg a fáraó temetkezési helyét a számítógép, vagy akár a telefon segítségével. Természetesen illatokat nem érzünk, és a hely szelleme sem ragadhat magával, de mindenkinek érdekes lehet egy ilyen nézelődés, akit kicsit is érdekel az ókori fáraók titokzatos világa.

Hihetetlenül aprólékos írások és rajzok, csillagászati előrejelzések, uralkodói történetek díszítik a KV9-et, amit ebben a formában sokkal részletesebben is megfigyelhetünk, hiszen nem kell sietnünk, nincs tömeg és forróság. Mi több, hiába törték fel és üres, azért a szarkofágot is megcsodálhatjuk a virtuális barangoláson.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Matterport.com)

Ramszesz | virtual tour | ókor | 3D túra | fáraó

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án, további részletek ITT!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom