Close
Magyaroknak is szoríthatunk majd a világ legrangosabb építészeti versenyén

Magyaroknak is szoríthatunk majd a világ legrangosabb építészeti versenyén

Kihirdették az építészeti Oscarnak tekinthető World Architecture Festival shortlistjét. A rangos építészeti világversenyt ebben az évben november 28-30. között tartják meg Amszterdamban, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hatalmas megtiszteltetésnek számít majd az egyes kategóriákban elért győzelem.

A szakma legismertebb nagyságai által alkotott zsűrinek a szokásos közhelyeket félre dobva ezúttal tényleg nehéz dolga lesz, mert ebben az esztendőben a fináléba jutott már megvalósult, vagy még csak tervként működő 536 projektből kell kiválasztaniuk a legjobbakat a családi házaktól kezdve az iskolákon át az állomásokig.

Nagy örömünkre magyar projektet is találunk a jelöltek között, méghozzá szállítás kategóriában a Mosoni-Duna torkolatánál épült sporaarchitects-térhálózat építésziroda által tervezett Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötőt.

A presztízsjellegét tekintve a legfontosabbak közé emelkedő WAF sajátosságai közé tartozik, hogy az általában szoros program miatt a versenyzők nagyjából húsz percet kapnak anyagaik prezentálására (a későket kizárják) , illetve egymással csatázhat a több száz főt foglalkoztató iroda az egy-két személyes építészeti stúdióval.

November végén tehát nem csak egy izgalmas és érdekes világverseny miatt figyel a holland nagyvárosra az építészeti világ, hanem egy igazi közösségi ünnepet tartanak ott vitaindító előadásokkal, kapcsolatépítési lehetőségekkel, kiállításokkal és megannyi inspirációval.


.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: archdaily.com)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom