Close
Magyaroknak is szoríthatunk majd a világ legrangosabb építészeti versenyén

Magyaroknak is szoríthatunk majd a világ legrangosabb építészeti versenyén

Kihirdették az építészeti Oscarnak tekinthető World Architecture Festival shortlistjét. A rangos építészeti világversenyt ebben az évben november 28-30. között tartják meg Amszterdamban, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hatalmas megtiszteltetésnek számít majd az egyes kategóriákban elért győzelem.

A szakma legismertebb nagyságai által alkotott zsűrinek a szokásos közhelyeket félre dobva ezúttal tényleg nehéz dolga lesz, mert ebben az esztendőben a fináléba jutott már megvalósult, vagy még csak tervként működő 536 projektből kell kiválasztaniuk a legjobbakat a családi házaktól kezdve az iskolákon át az állomásokig.

Nagy örömünkre magyar projektet is találunk a jelöltek között, méghozzá szállítás kategóriában a Mosoni-Duna torkolatánál épült sporaarchitects-térhálózat építésziroda által tervezett Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötőt.

A presztízsjellegét tekintve a legfontosabbak közé emelkedő WAF sajátosságai közé tartozik, hogy az általában szoros program miatt a versenyzők nagyjából húsz percet kapnak anyagaik prezentálására (a későket kizárják) , illetve egymással csatázhat a több száz főt foglalkoztató iroda az egy-két személyes építészeti stúdióval.

November végén tehát nem csak egy izgalmas és érdekes világverseny miatt figyel a holland nagyvárosra az építészeti világ, hanem egy igazi közösségi ünnepet tartanak ott vitaindító előadásokkal, kapcsolatépítési lehetőségekkel, kiállításokkal és megannyi inspirációval.


.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: archdaily.com)

Close