Close
Olyan bejelentést tett a WHO a koronavírussal kapcsolatban, ami sokakat meg fog lepni

Olyan bejelentést tett a WHO a koronavírussal kapcsolatban, ami sokakat meg fog lepni

A globális Covid-vészhelyzet véget ért – közölte a WHO. Bár a bejelentés gyakorlati oldala kevésbé érzékelhető, mégis egy komoly mérföldkő a vírus elleni küzdelemben.

Az Egészségügyi Világszervezet pénteken bejelentette, hogy véget vet a több mint három éve, a koronavírus miatt kihirdetett vészhelyzetnek. Mint ismert, a Covid világszerte milliók halálát okozta és korábban elképzelhetetlen módon forgatta fel a mindennapi életet.

Az egészségügyi szakértők a bejelentés ellenére felhívták a figyelmet arra, hogy a döntés nem jelenti a világjárvány végét. Dr. Maria Van Kerkhove úgy fogalmazott:

„A vészhelyzet véget ért, de a Covid nem.”

Egy másik szakértő, Dr. K. Srinath Reddy szerint a vészhelyzet feloldására vonatkozó döntés megfelelő, mivel világszerte magas a Covid elleni immunitás. Úgy véli, a lépés az emberi teljesítmény és a tudomány ünnepe is.

(Forrás: The New York Times, fotó: Getty)

WHO | világjárvány | járvány | koronavírus | pandémia

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram