Close
Az erdélyi hegyekben született egyedülálló fesztivál idén az Őrségbe költözik

Az erdélyi hegyekben született egyedülálló fesztivál idén az Őrségbe költözik

A Wonderest idén harmadik éve hozza össze az indie-folk, neoklasszikus és egyéb, részben akusztikus műfajok hazai és nemzetközi képviselőit a természet közepén. Az erdélyi hegyekben született fesztivál 2022-ben az Őrségi Nemzeti Parkba költözik, közel az osztrák és szlovén határhoz.

A Wonderest maga a Budapesten csaknem öt éve működő, Garden Wonder névre hallgató koncertsorozatból nőtte ki magát, miután a közösségben megformálódott az igény az együtt töltött idő, az együtt megélt élmény kiterjesztésére. Az eredmény egy négynapos fesztivál lett Erdélyben, de a legfontosabb elem, a wonder megmaradt: ahogy a koncerteken, úgy

a Wonderesten is az abszolút jelenlétben gyökerezik az élmény.

A Wonderest mottója ezért az Itt. Most. / Here. Now. A fesztiválozók elszakadhatnak a mindennapoktól és a technológiától, a négynapos sátorozás alatt

megtapasztalhatják a minimalista életmódot, és belemerülhetnek a slow living létformájába.

A szervezésben a fenntarthatóság szempontja prioritást élvez: a Wonderest arra biztatja zenészeit és vendégeit is, hogy az utazás megtervezésekor részesítsék előnyben a környezettudatos opciókat: telekocsi, vonat, busz. A – teljesen vegán – fesztiválkonyha kialakítása szintén fontos részét képezi a fenntarthatósági törekvéseknek, az ételek helyi alapanyagokból, helyi munkaerő segítségével készülnek.

Idén a Vas Megyei Szakosított Otthon biokertjéből fogják beszerezni a zöldségeket. A Wonderest továbbá a Forests Without Frontiers partnere.

A szervezet minden eladott fesztiválbérlet után ültet Romániában egy ott őshonos fát,

faültetési kampányuk eseménye pedig publikus, bárki jelentkezhet önkéntesnek.

A Wonderest gyújtópontja a zene, így természetesen most is zenei programból lesz a legtöbb, ebben az évben a szervezők ráadásul merész, Magyarországon még ismeretlen vízióval állnak elő.

A zenészek artist residency jelleggel, a fesztivál teljes időtartamára meghívást kapnak, ezzel együtt pedig a többi zenésszel való spontán kollaborációra is lehetőséget kapnak. Így a cél az, hogy

az előre megtervezett fellépéseken túl megismételhetetlen, újszerű produkciók is megszülessenek.

A fesztiválprogram részeként az előző évekhez hasonlóan még jógára, gondolatébresztő panelbeszélgetésekre, kézműves workshopokra is számíthatnak a résztvevők. A Wonderestnek idén Ispánk, az Őriszentpétertől nem messze található, száztizenegy fős zsákfalu ad otthont.

(Fotók: Magdalena Kucharska, Gretchen Kessler)

vegán | erdély | élmény | fesztivál | faültetés

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram