Az erdélyi hegyekben született egyedülálló fesztivál idén az Őrségbe költözik

A Wonderest idén harmadik éve hozza össze az indie-folk, neoklasszikus és egyéb, részben akusztikus műfajok hazai és nemzetközi képviselőit a természet közepén. Az erdélyi hegyekben született fesztivál 2022-ben az Őrségi Nemzeti Parkba költözik, közel az osztrák és szlovén határhoz.

A Wonderest maga a Budapesten csaknem öt éve működő, Garden Wonder névre hallgató koncertsorozatból nőtte ki magát, miután a közösségben megformálódott az igény az együtt töltött idő, az együtt megélt élmény kiterjesztésére. Az eredmény egy négynapos fesztivál lett Erdélyben, de a legfontosabb elem, a wonder megmaradt: ahogy a koncerteken, úgy

a Wonderesten is az abszolút jelenlétben gyökerezik az élmény.

A Wonderest mottója ezért az Itt. Most. / Here. Now. A fesztiválozók elszakadhatnak a mindennapoktól és a technológiától, a négynapos sátorozás alatt

megtapasztalhatják a minimalista életmódot, és belemerülhetnek a slow living létformájába.

A szervezésben a fenntarthatóság szempontja prioritást élvez: a Wonderest arra biztatja zenészeit és vendégeit is, hogy az utazás megtervezésekor részesítsék előnyben a környezettudatos opciókat: telekocsi, vonat, busz. A – teljesen vegán – fesztiválkonyha kialakítása szintén fontos részét képezi a fenntarthatósági törekvéseknek, az ételek helyi alapanyagokból, helyi munkaerő segítségével készülnek.

Idén a Vas Megyei Szakosított Otthon biokertjéből fogják beszerezni a zöldségeket. A Wonderest továbbá a Forests Without Frontiers partnere.

A szervezet minden eladott fesztiválbérlet után ültet Romániában egy ott őshonos fát,

faültetési kampányuk eseménye pedig publikus, bárki jelentkezhet önkéntesnek.

A Wonderest gyújtópontja a zene, így természetesen most is zenei programból lesz a legtöbb, ebben az évben a szervezők ráadásul merész, Magyarországon még ismeretlen vízióval állnak elő.

A zenészek artist residency jelleggel, a fesztivál teljes időtartamára meghívást kapnak, ezzel együtt pedig a többi zenésszel való spontán kollaborációra is lehetőséget kapnak. Így a cél az, hogy

az előre megtervezett fellépéseken túl megismételhetetlen, újszerű produkciók is megszülessenek.

A fesztiválprogram részeként az előző évekhez hasonlóan még jógára, gondolatébresztő panelbeszélgetésekre, kézműves workshopokra is számíthatnak a résztvevők. A Wonderestnek idén Ispánk, az Őriszentpétertől nem messze található, száztizenegy fős zsákfalu ad otthont.

(Fotók: Magdalena Kucharska, Gretchen Kessler)

faültetés | slow living | élmény | zene | ajánló

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom