Close
Ezt a thaiföldi fesztivált már csak a pavilonjai miatt is érdemes volt megrendezni

Ezt a thaiföldi fesztivált már csak a pavilonjai miatt is érdemes volt megrendezni

December közepén a fenntarthatóságra összpontosító, a line up-jában művészeti, zenei és gasztroeseményeket felvonultató Wonderfruit Festivalról szóltak a Thaiföldről érkező hírek, no meg olyan ideiglenes kreatívpavilonokról, melyeket a londoni székhelyű Ab Rogers Design készített a rendezvényhez kapcsolódóan.

A Pattayától tíz kilométerre megtartott fesztivál minden tekintetben a helyi értékekre kívánta felhívni a figyelmet, legyen az egy környéken megtermett alapanyagokból összeállított menüsor, vagy a vidékre jellemző építészeti hagyományok.

Maguk a pavilonok az őslakosok tudását és tapasztalatát felhasználva készültek el.

Funkciójukat tekintve a rendezvényhelyszínektől kezdve a konyhákon és az étkezőkön át egészen a relaxációs helyiségekig terjedtek, de mindegyikben megfigyelhettük a thaiföldi kulturális jegyek és a különböző tájegységek vonásait.

Közülük nagyságát és látványát tekintve a rendezvényekre és előadásokra fabrikált, a nagyközönséget a napfénytől megvédő színpompás Eco pavilon emelkedett ki, de a főként fűből és bambuszból készített, gigantikus fánkra emlékeztető szomszédja láttán is kereshették az állukat a napijegyet váltók.

Valamennyi építmény kiemelkedően fontos társadalmi feladatot látott el; a Theatre of Feast például a főzés és az étkezés rituáléját járta körül, az élénk narancsban pompázó betonkonyhájában 275-en foglalhattak helyet a bambuszkupola alatt.

Az Ab Rogers Stúdió által kreált Wonderfruit faluban a tájkép alakzataira reagáló hanghullámokat figyelhettünk meg, míg a klasszikus thai falvak által ihletett, bambuszból ácsolt és újrahasznosított polietilén hordókból álló Fürdőházban a pihenni vágyók simíthatták ki gondolataikat.

Remélhetőleg jövőre is megrendezik ezt a fesztivált, mert látva ezeket a pavilonokat, akkor is remekül érezhetjük ott magunkat, ha ne adj’ isten egy szót sem értünk az előadásokból.

(Fotók: Wallpaper)

dizájn | thaiföld | nagy sztori | kultúra | Wonderfruit festival

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram