Close
Ezt a thaiföldi fesztivált már csak a pavilonjai miatt is érdemes volt megrendezni

Ezt a thaiföldi fesztivált már csak a pavilonjai miatt is érdemes volt megrendezni

December közepén a fenntarthatóságra összpontosító, a line up-jában művészeti, zenei és gasztroeseményeket felvonultató Wonderfruit Festivalról szóltak a Thaiföldről érkező hírek, no meg olyan ideiglenes kreatívpavilonokról, melyeket a londoni székhelyű Ab Rogers Design készített a rendezvényhez kapcsolódóan.

A Pattayától tíz kilométerre megtartott fesztivál minden tekintetben a helyi értékekre kívánta felhívni a figyelmet, legyen az egy környéken megtermett alapanyagokból összeállított menüsor, vagy a vidékre jellemző építészeti hagyományok.

Maguk a pavilonok az őslakosok tudását és tapasztalatát felhasználva készültek el.

Funkciójukat tekintve a rendezvényhelyszínektől kezdve a konyhákon és az étkezőkön át egészen a relaxációs helyiségekig terjedtek, de mindegyikben megfigyelhettük a thaiföldi kulturális jegyek és a különböző tájegységek vonásait.

Közülük nagyságát és látványát tekintve a rendezvényekre és előadásokra fabrikált, a nagyközönséget a napfénytől megvédő színpompás Eco pavilon emelkedett ki, de a főként fűből és bambuszból készített, gigantikus fánkra emlékeztető szomszédja láttán is kereshették az állukat a napijegyet váltók.

Valamennyi építmény kiemelkedően fontos társadalmi feladatot látott el; a Theatre of Feast például a főzés és az étkezés rituáléját járta körül, az élénk narancsban pompázó betonkonyhájában 275-en foglalhattak helyet a bambuszkupola alatt.

Az Ab Rogers Stúdió által kreált Wonderfruit faluban a tájkép alakzataira reagáló hanghullámokat figyelhettünk meg, míg a klasszikus thai falvak által ihletett, bambuszból ácsolt és újrahasznosított polietilén hordókból álló Fürdőházban a pihenni vágyók simíthatták ki gondolataikat.

Remélhetőleg jövőre is megrendezik ezt a fesztivált, mert látva ezeket a pavilonokat, akkor is remekül érezhetjük ott magunkat, ha ne adj’ isten egy szót sem értünk az előadásokból.

(Fotók: Wallpaper)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom