Ezt a thaiföldi fesztivált már csak a pavilonjai miatt is érdemes volt megrendezni

December közepén a fenntarthatóságra összpontosító, a line up-jában művészeti, zenei és gasztroeseményeket felvonultató Wonderfruit Festivalról szóltak a Thaiföldről érkező hírek, no meg olyan ideiglenes kreatívpavilonokról, melyeket a londoni székhelyű Ab Rogers Design készített a rendezvényhez kapcsolódóan.

A Pattayától tíz kilométerre megtartott fesztivál minden tekintetben a helyi értékekre kívánta felhívni a figyelmet, legyen az egy környéken megtermett alapanyagokból összeállított menüsor, vagy a vidékre jellemző építészeti hagyományok.

Maguk a pavilonok az őslakosok tudását és tapasztalatát felhasználva készültek el.

Funkciójukat tekintve a rendezvényhelyszínektől kezdve a konyhákon és az étkezőkön át egészen a relaxációs helyiségekig terjedtek, de mindegyikben megfigyelhettük a thaiföldi kulturális jegyek és a különböző tájegységek vonásait.

Közülük nagyságát és látványát tekintve a rendezvényekre és előadásokra fabrikált, a nagyközönséget a napfénytől megvédő színpompás Eco pavilon emelkedett ki, de a főként fűből és bambuszból készített, gigantikus fánkra emlékeztető szomszédja láttán is kereshették az állukat a napijegyet váltók.

Valamennyi építmény kiemelkedően fontos társadalmi feladatot látott el; a Theatre of Feast például a főzés és az étkezés rituáléját járta körül, az élénk narancsban pompázó betonkonyhájában 275-en foglalhattak helyet a bambuszkupola alatt.

Az Ab Rogers Stúdió által kreált Wonderfruit faluban a tájkép alakzataira reagáló hanghullámokat figyelhettünk meg, míg a klasszikus thai falvak által ihletett, bambuszból ácsolt és újrahasznosított polietilén hordókból álló Fürdőházban a pihenni vágyók simíthatták ki gondolataikat.

Remélhetőleg jövőre is megrendezik ezt a fesztivált, mert látva ezeket a pavilonokat, akkor is remekül érezhetjük ott magunkat, ha ne adj' isten egy szót sem értünk az előadásokból.

(Fotók: Wallpaper)

Wonderfruit festival | pavilon | Ab Rogers Design | fenntartható | thaiföld

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom