Close
Yaxell konyhakés – avagy a prémium konyhai eszköz

Yaxell konyhakés – avagy a prémium konyhai eszköz

A profi szakácsok tudják, hogy néha igazi szamurájként kell aprítani az alapanyagokat ahhoz, hogy képesek legyenek tartani az időt egy-egy hosszabb menüsor elkészítése során. Nos, ha szamurájkard nem is, de “szamurájkések” a rendelkezésedre állhatnak.

A következő cikkben megismerkedhetsz a japán technológia minőségi eszközeivel, a Yaxell konyhakésekkel.

Szamurájkardok a konyhában?

A Yaxell konyhakések története közel 800 éves, és valóban a japán szamurájkardokkal hozhatóak összefüggésbe. Az egykori kovácsmesterek egy szigorú kormányrendelet miatt kényszerültek arra, hogy a kardok helyett a hétköznapi kések irányába tereljék profiljukat. A hagyományokat azonban így is megőrizték, így szép lassan megjelentek a “szamurájjellegű” konyhakések.

Az ún. Ran Eurofit kések között például nincs két egyforma darab, és markolatuk díszes rajzolata egyedivé varázsolja őket. Ezek a tradíció szellemében, de a modern technológia segítségével készülnek. Az éles, megbízható pengék a szamurájok számára is fontosak voltak, hát még később a konyhában dolgozóknak!

Hogyan válassza ki a megfelelő konyhakéseket?

A kés kiválasztása során leginkább az egyén igényeire kell támaszkodni, azonban annyi bizonyos, hogy élesnek kell lennie!

Egy tompa késsel nemcsak a munkánk veszhet semmibe, de balesetveszélyes is. A munka több erőt igényel, ráadásul a kéz megcsúszása is sokkal esélyesebb. Az élek azért is fontosak, mert a darabolt élelmiszer frissességét is fokozhatja. Ellenkező esetben az élelmiszer roncsolódhat, és a felületén különböző baktériumok is megtelepedhetnek. 

Amennyiben neked sem mindegy, hogy milyen minőségben és mivel dolgozol, akkor ideje beszerezned egyet a Kések Ollók Webáruház Yaxell kései közül, hogy minden simán menjen! A következő pár sorban arról is olvashatsz, hogy miben tér el a Yaxell konyhakés a többi márka késeitől, és miért is előnyös ezek használata.

Miben más egy Yaxell konyhakés?

A Yaxell márkanév egyik késsorozata a Run nevet viseli, amelyek a páratlan minőségű konyhakésekkel hozhatóak összefüggésbe.

A damaszkuszi acélról már szinte mindenki hallott valamilyen forrásból, hiszen ezekből már 2500 éve is készítettek eszközöket. Ezek az acéltermékek a legnagyobb fejlődést Japánban érték el. Régen úgy tartották, hogy a penge felszínének rajzolatai mágikus erővel bírnak, így egyszerre védelmezik és győzelemre segítik a harcost. Nos, ez a mágikus erő a konyhában is jól jönne.

A Yaxell konyhakések egyediek, a hagyomány és a modern technológia ötvöződik bennük. Rozsdamentes acélpengékkel, csúszásmentes és tapadós markolattal vannak ellátva.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Sporttal a tavaszi fáradtság ellen
Ékszer kisokos: valódi vagy hamis?
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom