Close
Ilyen az, amikor annyira tisztel valaki egy sztárépítészt, hogy illatgyertyát dedikál neki

Ilyen az, amikor annyira tisztel valaki egy sztárépítészt, hogy illatgyertyát dedikál neki

Kissé bizarrul hangzik, de akár híres építészek ihlette gyertyával is teremthetünk meghitt hangulatot a szobában.

A floridai Yield dizájnstúdió ugyanis piacra dobott három különféle illatanyaggal ellátott gyertya- és füstölőkollekciót, melyeket ismert 20. századi építészek és tervezők után nevezett el.

A stúdió alapítói, Andrew Deming és Rachel Grant tisztelték és szerették Frank Lloyd Wright, Carlo Scarpa, valamint John Entenza munkásságát, ezért olyan illatokat alkottak, melyek felidézik a nagyrabecsült mesterek karrierjét. Az ötlet egy korábbi utazásuk során vetődött fel, melynek során felkeresték Wright Taliesin stúdióját és bejárták az Eames House-t, mindkét hely pedig úgy megérintette őket spirituálisan, hogy azt az érzést mindenképpen magukkal akarták hozni valamilyen formában.

Deming szerint mindegyik gyertya illata kiegyensúlyozottá és harmonikusabbá teszi éppen aktuális környezetét.

A Wrightban az építész téli arizonai otthonára utaló sivatagi rózsa-, homok- és borostyáneszenciák alkotnak különös elegyet krémszínű gyertyában, merlot vörös viasszal.

Az Entenzában az eukaliptusz, a rozmaring és a nyír aromája egyesül zsálya színű gyertyában, hogy visszaadjon valamennyit a kaliforniai partok hangulatából, hiszen Entenza munkássága Los Angeleshez köthető.

Az olasz építész, Carlo Scarpa előtt tisztelgő illatgyertya pedig egy jóval nehezebb és mélyebb aroma, melyet a palo santo faanyagának eszenciája, a bőr és az indiai fűféle, a vetiver vegyülete ad.

Utóbbit volt egyébként a legnehezebb megalkotni, cserébe egy összetett, kifinomult és férfias illatot kaptunk.

A háromféle méretben (kis, közepes, nagy) készült szójaalapú gyertyák duplafalú üvegpohárban laknak, utóbbiak újra felhasználhatóak, amennyiben a gyertya teljesítette küldetését. A stúdió tervezett füstölővel ellátott lépcsőzetes kerámia dísztárgyakat is.

(Fotók: Dezeen.com)

illat | eszencia | gyertya | wrigh | Yield

FOLYTASD EZZEL

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram