Close
Ilyen lehet egy autó tetején felállított sátorból meglesni Kaliforniát

Ilyen lehet egy autó tetején felállított sátorból meglesni Kaliforniát

Sokunk vágyálmai közé tartozik, hogy egyszer minden szükséges felszerelést csak úgy bepakoljunk egy terepjáró csomagtartójába, és elinduljunk felfedezni mondjuk a napfényes Kaliforniát. Ha San Franciscóban járunk, az ottani Pacific Overland Expedition jóvoltából az előkészítő műveletsorra mostantól nincs szükség.

A kölcsönzőben ugyanis olyan járgányokat vehetünk bérbe, amelyekkel tényleg semmi más dolgunk sincs, mint élvezni a kalandokat, a többiről a társaság előre gondoskodik.

Na jó, ételt és itinert nem készítenek helyettünk, de ennyi munka azért férjen bele. Kétféle járgány bérelhető, egy visszafogottabb terepjáró, és egy klasszikus 4×4-es pickup.

Mindkét típusú jármű roskadásig fel van szerelve mindennel, amire egy hosszabb túrán szükség lehet: hűtőszekrény, víztároló, ágynemű, tűzhely, konyhai berendezések, kempingasztalok és -székek, illetve mind közül a legizgalmasabbnak tűnő kétszemélyes tetőtéri sátor, elvégre ritkán töltheti az ember az éjszakát egy dobozos pickup vagy egy terepjáró tetején.

Maga a világítással felszerelt sátor az autóban tárolható, és másodpercek alatt össze lehet rakni.

Állítható magasságú, hőszigetelt, az időjárás esetleges támadásai mellett a szúnyogoktól is megvédi lakóját, aki egy szintén szériatartozéknak tekinthető létrán át juthat fel a tetőtéri kuckójába.

Kalifornia-szerte népszerűek az ehhez hasonló DIY-kirándulások, melyek közül a Pacific Overlander San Franciscótól számítva egy százötven kilométer sugarú körben kínálja a napi penzumot.

A szolgáltatás értelmében a cég nem mondja meg a bérlőnek, melyik nap merre menjen és mit csináljon, de persze igény esetén segít a legszebb útvonalak kiválasztásában.

Ilyen a partvidék pazar panorámájával beszippantó Big Sur és a South Coast, a kötelező látnivalók közé sorolt Zion, Bryce, és természetesen a Grand Canyon, vagy az Egyesült Államok legmelegebb területe, a Mojave-sivatag.

(Fotók: Uncrate.com, Pacificoverlander.com)

FOLYTASD EZZEL
Ez az a téli sport, amitől boldog leszel – Elképesztő élményekkel várnak az osztrák síterepek
Diszkriminatív? Csak az oltatlanokra vonatkoznak azok a kijárási korlátozások, amelyeket most vezet be Románia
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom