Close
Ilyen lehet egy autó tetején felállított sátorból meglesni Kaliforniát

Ilyen lehet egy autó tetején felállított sátorból meglesni Kaliforniát

Sokunk vágyálmai közé tartozik, hogy egyszer minden szükséges felszerelést csak úgy bepakoljunk egy terepjáró csomagtartójába, és elinduljunk felfedezni mondjuk a napfényes Kaliforniát. Ha San Franciscóban járunk, az ottani Pacific Overland Expedition jóvoltából az előkészítő műveletsorra mostantól nincs szükség.

A kölcsönzőben ugyanis olyan járgányokat vehetünk bérbe, amelyekkel tényleg semmi más dolgunk sincs, mint élvezni a kalandokat, a többiről a társaság előre gondoskodik.

Na jó, ételt és itinert nem készítenek helyettünk, de ennyi munka azért férjen bele. Kétféle járgány bérelhető, egy visszafogottabb terepjáró, és egy klasszikus 4×4-es pickup.

Mindkét típusú jármű roskadásig fel van szerelve mindennel, amire egy hosszabb túrán szükség lehet: hűtőszekrény, víztároló, ágynemű, tűzhely, konyhai berendezések, kempingasztalok és -székek, illetve mind közül a legizgalmasabbnak tűnő kétszemélyes tetőtéri sátor, elvégre ritkán töltheti az ember az éjszakát egy dobozos pickup vagy egy terepjáró tetején.

Maga a világítással felszerelt sátor az autóban tárolható, és másodpercek alatt össze lehet rakni.

Állítható magasságú, hőszigetelt, az időjárás esetleges támadásai mellett a szúnyogoktól is megvédi lakóját, aki egy szintén szériatartozéknak tekinthető létrán át juthat fel a tetőtéri kuckójába.

Kalifornia-szerte népszerűek az ehhez hasonló DIY-kirándulások, melyek közül a Pacific Overlander San Franciscótól számítva egy százötven kilométer sugarú körben kínálja a napi penzumot.

A szolgáltatás értelmében a cég nem mondja meg a bérlőnek, melyik nap merre menjen és mit csináljon, de persze igény esetén segít a legszebb útvonalak kiválasztásában.

Ilyen a partvidék pazar panorámájával beszippantó Big Sur és a South Coast, a kötelező látnivalók közé sorolt Zion, Bryce, és természetesen a Grand Canyon, vagy az Egyesült Államok legmelegebb területe, a Mojave-sivatag.

(Fotók: Uncrate.com, Pacificoverlander.com)

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom