Close
Zaha Hadidékkal versenyez egy budapesti építésziroda

Zaha Hadidékkal versenyez egy budapesti építésziroda

Már az is hatalmas siker, hogy a Robert Gutowski Architects terve díjazott lett Jekatyerinburgban, de még az sem lehetetlen, hogy végül a Gutowski-féle hangversenyterem épül fel.

Hamarosan új koncertterem épül Jekatyerinburgban, már csak az a kérdés, melyik építésziroda tervei valósulnak meg. A Szverdlovszki Állami Akadémiai Filharmonikusok épületére 46 másik iroda mellett a Robert Gutowski Architects is pályázott, és már az is nagy szó volt, amikor felkerült a tízes shortlistre.

A Gutowski-féle épület (Fotó: Arch Daily)

Aztán a zsűri nemrég kihirdette a díjazottakat: 1. Zaha Hadid Architects, 2. Alvisi Kirimoto, 3. Robert Gutowski Architects. Igen ám, de a történetnek ezzel még nincs vége. Ahogy az Arch Daily írja

az első három helyezett továbbra is versenyben van, miután jelenleg is folynak a megvalósíthatósági tanulmányok.

A lap szerint kérdéses, mennyire életképes a ZHA-féle terv a fagyos orosz városban, és mennyire felel meg a Filharmonikusok céljainak: „A másik két projekt hasonlóan provokatív, miközben megvalósíthatóbbnak tűnik, és illeszkedik a városi környezethez és örökséghez.”

A ZHA terve (Fotó: Arch Daily)

Az ívek királynőjeként is emlegetett Zaha Hadid örökségét a stúdiója továbbviszi ebben a tervben is, amely a hanghullámok megtestesüléseként képzeli el az épületet.

Gutowski Robert terve egy olyan hangversenytermet vizionál, amely „pragmatikus épített és városi környezetével, pulzáló közösségi programjaival szervesen integrálódik a város kulturális életébe”.

Ez is érdekelhet:

Jekatyerinburg | Zaha Hadid Architects | építészet | dizájn | Zaha Hadid

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram