Close
Zaha Hadidékkal versenyez egy budapesti építésziroda

Zaha Hadidékkal versenyez egy budapesti építésziroda

Már az is hatalmas siker, hogy a Robert Gutowski Architects terve díjazott lett Jekatyerinburgban, de még az sem lehetetlen, hogy végül a Gutowski-féle hangversenyterem épül fel.

Hamarosan új koncertterem épül Jekatyerinburgban, már csak az a kérdés, melyik építésziroda tervei valósulnak meg. A Szverdlovszki Állami Akadémiai Filharmonikusok épületére 46 másik iroda mellett a Robert Gutowski Architects is pályázott, és már az is nagy szó volt, amikor felkerült a tízes shortlistre.

A Gutowski-féle épület (Fotó: Arch Daily)

Aztán a zsűri nemrég kihirdette a díjazottakat: 1. Zaha Hadid Architects, 2. Alvisi Kirimoto, 3. Robert Gutowski Architects. Igen ám, de a történetnek ezzel még nincs vége. Ahogy az Arch Daily írja

az első három helyezett továbbra is versenyben van, miután jelenleg is folynak a megvalósíthatósági tanulmányok.

A lap szerint kérdéses, mennyire életképes a ZHA-féle terv a fagyos orosz városban, és mennyire felel meg a Filharmonikusok céljainak: „A másik két projekt hasonlóan provokatív, miközben megvalósíthatóbbnak tűnik, és illeszkedik a városi környezethez és örökséghez.”

A ZHA terve (Fotó: Arch Daily)

Az ívek királynőjeként is emlegetett Zaha Hadid örökségét a stúdiója továbbviszi ebben a tervben is, amely a hanghullámok megtestesüléseként képzeli el az épületet.

Gutowski Robert terve egy olyan hangversenytermet vizionál, amely „pragmatikus épített és városi környezetével, pulzáló közösségi programjaival szervesen integrálódik a város kulturális életébe”.

Ez is érdekelhet:

oroszország | építészet | Zaha Hadid | Gutowski Robert | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram