Close
Aki szereti a teát, annak ennél jobb ajándék nincs, és pont

Aki szereti a teát, annak ennél jobb ajándék nincs, és pont

Előfizetünk, a Zhao Zhou pedig havonta két teát küld annak, akit meg akarunk lepni.

Azt mondanunk sem kell, hogy ha magunkat akarjuk meglepni, a Zhao Zhou nem fog elutasítani bennünket. A H2 (havonta két tea) előjegyzést a Lánchíd budai hídfőjénél található teázó azoknak ajánlja, akik szeretik a magas minőségű teákat, és szeretnének minden hónapban új, néha csak nekik választott teákat kipróbálni. De azoknak is kiváló, akik épp nem tudják, mit igyanak, nincs idejük kiválasztani, és szeretnek meglepetésteákat kapni.

“A tea iránt érdeklődőket bevonjuk felfedező útjainkba. Az előfizetők havonta két, válogatott teák kapnak tőlünk. A teákhoz rövid bemutatást mellékelünk, leírjuk beszerzésük történetét, elkészítési javaslatainkat. Az itt megjelenő teák nem mindegyike kerül polcainkra, sokuk kisebb, egyedi tétel.” Tálos Gábor

A Zhao Zhou Tálos Gábor, a Bortársaság társalapítójának vállalkozása, de sokkal szerencsésebb lenne, ha azt mondanánk, hogy a szenvedélye. A Zhao Zhou olyasmi, ami minőségét tekintve a világ bármelyik városában megállná a helyét, sőt, az a gyanúnk – igaz, perdöntő bizonyítékaink nincsenek –, hogy a nyugati hemiszférában nincs ennél jobb teázó, legfeljebb ugyanilyen jó.

“Évente többször elutazunk Ázsia teahegyeire, fejlesztjük megértésünket, megkeressük a legjobb teákat. Lehet az egy üde, friss vagy érett fehér tea, egy sziklákról származó sütött oolong, vagy egy kellemes, hosszú lecsengésű himalájai kézműves tea, öreg fákról szedett puer, ha megérint bennünket, akkor beszerezzük és bemutatjuk.”

Náluk teát vásárolni olyan, mint egy garanciapecsét, a H2-vel pedig olyasmit kínálnak, ami révén a legkülönlegesebb felfedezéseiket osztják meg a teákat kedvelőkkel. Ha a gyakorlatias oldaláról nézzük, a teák mellé mindig elküldik a beszerzésük, elkészítésük rövid történetét, így hónapról hónapra velük együtt fejleszthetjük a tudásunkat. Egy jó oolonggal, wuyi hegyi teával, vagy puerrel pedig mi is Nepálban, Jünnanban vagy Tajvanon találhatjuk magunkat, egy karácsonyi ajándéktól ez pedig nem kis teljesítmény.

További részletek itt.

(Fotó: Pálfi Balázs)

FOLYTASD EZZEL
Limitált kiadású ginnel köszönti a Hendrick’s az év első teliholdját
Ebben az étteremben a tulajdonos őszintén elmondja, milyen az ételük
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom