Close
Aki szereti a teát, annak ennél jobb ajándék nincs, és pont

Aki szereti a teát, annak ennél jobb ajándék nincs, és pont

Előfizetünk, a Zhao Zhou pedig havonta két teát küld annak, akit meg akarunk lepni.

Azt mondanunk sem kell, hogy ha magunkat akarjuk meglepni, a Zhao Zhou nem fog elutasítani bennünket. A H2 (havonta két tea) előjegyzést a Lánchíd budai hídfőjénél található teázó azoknak ajánlja, akik szeretik a magas minőségű teákat, és szeretnének minden hónapban új, néha csak nekik választott teákat kipróbálni. De azoknak is kiváló, akik épp nem tudják, mit igyanak, nincs idejük kiválasztani, és szeretnek meglepetésteákat kapni.

“A tea iránt érdeklődőket bevonjuk felfedező útjainkba. Az előfizetők havonta két, válogatott teák kapnak tőlünk. A teákhoz rövid bemutatást mellékelünk, leírjuk beszerzésük történetét, elkészítési javaslatainkat. Az itt megjelenő teák nem mindegyike kerül polcainkra, sokuk kisebb, egyedi tétel.” Tálos Gábor

A Zhao Zhou Tálos Gábor, a Bortársaság társalapítójának vállalkozása, de sokkal szerencsésebb lenne, ha azt mondanánk, hogy a szenvedélye. A Zhao Zhou olyasmi, ami minőségét tekintve a világ bármelyik városában megállná a helyét, sőt, az a gyanúnk – igaz, perdöntő bizonyítékaink nincsenek –, hogy a nyugati hemiszférában nincs ennél jobb teázó, legfeljebb ugyanilyen jó.

“Évente többször elutazunk Ázsia teahegyeire, fejlesztjük megértésünket, megkeressük a legjobb teákat. Lehet az egy üde, friss vagy érett fehér tea, egy sziklákról származó sütött oolong, vagy egy kellemes, hosszú lecsengésű himalájai kézműves tea, öreg fákról szedett puer, ha megérint bennünket, akkor beszerezzük és bemutatjuk.”

Náluk teát vásárolni olyan, mint egy garanciapecsét, a H2-vel pedig olyasmit kínálnak, ami révén a legkülönlegesebb felfedezéseiket osztják meg a teákat kedvelőkkel. Ha a gyakorlatias oldaláról nézzük, a teák mellé mindig elküldik a beszerzésük, elkészítésük rövid történetét, így hónapról hónapra velük együtt fejleszthetjük a tudásunkat. Egy jó oolonggal, wuyi hegyi teával, vagy puerrel pedig mi is Nepálban, Jünnanban vagy Tajvanon találhatjuk magunkat, egy karácsonyi ajándéktól ez pedig nem kis teljesítmény.

További részletek itt.

(Fotó: Pálfi Balázs)

előfizetés | zhao zhou | nagy sztori | h2 | tea

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legcsípősebb ételei 2022-ben

A világ egyik legrangosabb díját zsebelte be a magyar étterem a borválasztéka miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom