Segítenél megmenteni pár száz palack bort egy száz éve elsüllyedt hajó fedélzetéről?

Gyermekként mindannyian álmodoztunk róla, milyen fantasztikus lenne elrejtett kincsekre bukkanni. Most ez nem mese, hanem a valóság, egy életre szóló kaland.

Persze minden attól függ, mit tekintünk valódi kincsnek, itt ugyanis nem aranyról, hanem több száz palack borról van szó. Az expedíciót a Cookson Adventures különleges túrákat szervező cég vezeti, a cél pedig az, hogy a nemrégiben felfedezett elsüllyedt hajó fedélzetéről megmentsék az értékes rakományt.

Az óceán fenekén heverő roncsra Anglia mellett, konkrétan Cornwall megye partjainál bukkantak rá. A honlap leírása szerint

a Mercury néven futó hajó 1918-ban Bourdeaux kikötőjéből tartott a szigetország felé, amikor egy német tengeralattjáró elsüllyesztette.

Hiába, az első világháború idején nem voltak biztonságosak a nemzetközi vizek, így aztán a hajó és vele együtt a különböző alkoholos italokból álló rakománya is elsüllyedt.

A roncsok és a palackok tehát száz éve pihennek már a tengerben, nagyjából százméteres mélységben. Most azonban eljött az idő, hogy megmentsék az italokat, amelyek közt a borokon kívül pezsgő és brandy is található, többségében sértetlen állapotban. Hogy az ízük milyen lehet, egyelőre nem tudni, ám a mentésre készülő csapat abban reménykedik, hogy a sötétség és a hideg megfelelően konzerválta az italokat.

A Cookson Adventures már összeállította a régészekből, tudósokból és borászokból álló csapatot, akik segítik majd az akciót, illetve meg is kóstolják majd a felszínre hozott borokat. Néhány hely azonban még kiadó a csapatban, a megfelelő összeg befizetése árán tulajdonképpen bárki csatlakozhat ehhez a valóban egyedi kalandhoz.

Az ajánlat része a hét éjszakára való elszállásolás egy kastélyban, amelyhez privát strandszakasz és személyi séf is tartozik. Innen mindennap helikopterrel szállítanak el a mentőhajóra, ahol saját kabint biztosítanak. Ha részletesebben is érdekel a lehetőség, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

Vadvízi kalandok a Júliai-Alpokban, melyek garantáltan felébresztenek a téli álomból

Itt a tavasz, érdemes beiktatni egy vadvízi kalandot a nyár előtt, és erre garantáltan a legjobb és legszebb hely a Soca völgye!

(Képek: Cookson Adventures)

luxus | palack | elsüllyedt | tenger | kaland

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom