Close
Segítenél megmenteni pár száz palack bort egy száz éve elsüllyedt hajó fedélzetéről?

Segítenél megmenteni pár száz palack bort egy száz éve elsüllyedt hajó fedélzetéről?

Gyermekként mindannyian álmodoztunk róla, milyen fantasztikus lenne elrejtett kincsekre bukkanni. Most ez nem mese, hanem a valóság, egy életre szóló kaland.

Persze minden attól függ, mit tekintünk valódi kincsnek, itt ugyanis nem aranyról, hanem több száz palack borról van szó. Az expedíciót a Cookson Adventures különleges túrákat szervező cég vezeti, a cél pedig az, hogy a nemrégiben felfedezett elsüllyedt hajó fedélzetéről megmentsék az értékes rakományt.

Az óceán fenekén heverő roncsra Anglia mellett, konkrétan Cornwall megye partjainál bukkantak rá. A honlap leírása szerint

a Mercury néven futó hajó 1918-ban Bourdeaux kikötőjéből tartott a szigetország felé, amikor egy német tengeralattjáró elsüllyesztette.

Hiába, az első világháború idején nem voltak biztonságosak a nemzetközi vizek, így aztán a hajó és vele együtt a különböző alkoholos italokból álló rakománya is elsüllyedt.

A roncsok és a palackok tehát száz éve pihennek már a tengerben, nagyjából százméteres mélységben. Most azonban eljött az idő, hogy megmentsék az italokat, amelyek közt a borokon kívül pezsgő és brandy is található, többségében sértetlen állapotban. Hogy az ízük milyen lehet, egyelőre nem tudni, ám a mentésre készülő csapat abban reménykedik, hogy a sötétség és a hideg megfelelően konzerválta az italokat.

A Cookson Adventures már összeállította a régészekből, tudósokból és borászokból álló csapatot, akik segítik majd az akciót, illetve meg is kóstolják majd a felszínre hozott borokat. Néhány hely azonban még kiadó a csapatban, a megfelelő összeg befizetése árán tulajdonképpen bárki csatlakozhat ehhez a valóban egyedi kalandhoz.

Az ajánlat része a hét éjszakára való elszállásolás egy kastélyban, amelyhez privát strandszakasz és személyi séf is tartozik. Innen mindennap helikopterrel szállítanak el a mentőhajóra, ahol saját kabint biztosítanak. Ha részletesebben is érdekel a lehetőség, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Cookson Adventures)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom