Close
Saját univerzuma van ennek a huszonkét négyzetméteres skandináv házikónak

Saját univerzuma van ennek a huszonkét négyzetméteres skandináv házikónak

A svéd származású Ida Johansson kicsit besokallt a nagyvárosi léttől, így teremtett magának egy stílusos otthont az anyatermészet közelében, mindössze huszonkét négyzetméteren.

Ehhez egy norvég építészeti vállalat segítségét kérte. A parányi, de nagyon lakályos otthona Norvégia déli részén található, távol az emberi civilizációtól, Ida mégsem egyedül él, hanem szeretett cicája társaságában.

Modern farmház stílus jellemzi az otthont, a fő szál a fehér és a szürke árnyalatoké, és természetesen a fa központi elemet foglal el az anyagfelhasználás során.

A nappali tágas és világos, a lakberendezési megoldások a letisztultság és a praktikum mezsgyéjében érhetők tetten: elég csak megemlíteni a hófehér oldalfalú lépcsőt, amely tárolószekrényeket rejt magában; de az emeleten elterülő hálófülke is gyönyörűen beleillik ebbe a kompozícióba, mintha csak egy hatalmas kirakós utolsó darabja lenne.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Otthon, Livinginashoebox)

norvégia | nagyvárosi lét | skandináv | erdő | Ida Johansson

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram