Ezek 2021 legjobb európai nyaralóhelyei

A World Travel Awards kihirdette az idei év legjobb európai úti céljait.

Olyan kategóriákban nevezték meg a győzteseket, mint a legkalandosabb és legjobb városnéző hely, vagy a legjobb tengerparti üdülőhely.

Ha izgalmas kalandokra vágysz, irány az Azori-szigetek!

A Portugáliához tartozó Azori-szigetek két egymást követő évben is elnyerték a legjobb kaland-turisztikai célpontnak járó díjat.

Nem nehéz megérteni, miért. Az Azori-szigeteken mindenki megtalálhatja a maga adrenalinforrását, legyen szó bálnalesről, barlangászásról vagy vízesések felkutatásáról.

Európa vezető tengerparti üdülőhelye: Elounda Beach Hotel & Villas, Görögország

A Leading Luxury Villa Resort díjazottja az Elounda Beach Hotel & Villas Kréta szigetén található. A két privát homokos stranddal, hatalmas, tengerre néző medencével, öt étteremmel, négy bárral, kilenc sportpályával és egy luxus fürdővel ellátott hotel a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján a legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtja vendégei számára.

A szálloda ráadásul csupán hét kilométerre található Agios Nikolaos városától, ahol a görög legenda szerint Athén és Artemisz fürdőzött.

A legjobb úti cél városnézésre: Szentpétervár

Szentpétervár tökéletes hely arra, hogy belekóstoljunk az orosz történelmen kívül egy jókora adag Sztroganoff-bélszínbe.

A túra során kihagyhatatlan az Ermitázs megtekintése mellett a Téli Palota világhírű képzőművészeti tárlata, valamint római és görög régiségei.

Európa vezető kulturális célpontja: Azerbajdzsán

A Kaszpi-tengerrel határos Azerbajdzsán Európa és Ázsia olvasztótégelye,

ahol az iszlám kultúra és a szovjet örökség maradványai találkoznak.

A főváros, Baku évről évre Forma–1-futamnak is otthont ad, ezért az autósport szerelmesei számára is ideális választás lehet a megfelelő időpontban. 

Európa legjobb zöld szállodája: Naturhotel Leitlhof, Olaszország

A Dolomitokban fekvő szálloda teljesen fenntartható és klímasemleges.

Energiaigényüket saját hőerőművükből fedezik, ételeik alapanyagai pedig egytől egyig helyi forrásokból származnak.

Mindezt olyan komolyan veszik, hogy még saját szarvasmarhafarmjuk is van.

Ha Ausztriában autózunk vagy motorozunk, esetleg kerékpárra szállunk, úgy érezhetjük, olyan szabadok vagyunk, mint a madarak. A magas alpesi csúcsok, a lélegzetelállító panorámák, a rétek, a csendes tavak és a kis hegyi városok élmények millióit kínálják. Bárhová is megyünk, a természet karnyújtásnyira kerül hozzánk, közben pedig lehetőségünk nyílik az aktív pihenésen belül az extrém sportokra is. Összeállításunkban olyan útvonalakat gyűjtöttünk, amelyek mindenkit elvarázsolnak.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images, Elounda Beach Hotel & Villa, Naturhotel Leithof)

dolomitok | turizmus | városnézés | Európa | kikapcsolódás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom