Close
Ausztria öt legjobb útvonala csodálatos tájakon vezet keresztül

Ausztria öt legjobb útvonala csodálatos tájakon vezet keresztül

Ha Ausztriában autózunk vagy motorozunk, esetleg kerékpárra szállunk, úgy érezhetjük, olyan szabadok vagyunk, mint a madarak.

A magas alpesi csúcsok, a lélegzetelállító panorámák, a rétek, a csendes tavak és a kis hegyi városok élmények millióit kínálják. Bárhová is megyünk, a természet karnyújtásnyira kerül hozzánk, közben pedig lehetőségünk nyílik az aktív pihenésen belül az extrém sportokra is. Összeállításunkban olyan útvonalakat gyűjtöttünk, amelyek mindenkit elvarázsolnak.

Königsleiten–Wald im Pinzgau – 18 km

Ausztria egyik legfestőibb magashegyi útja a Gerlos-hágón halad keresztül. Az útvonal legmagasabb pontján fordul vissza az út, ahonnan végeláthatatlan tájak és az azúrkék égbolt tárul elénk.

Érdemes elidőzni a Zillertal-völgy tetején is, hogy aztán felfedezzük a Krimmler Wasserfälle kilátót, ahonnan Ausztria egyik legdrámaibb zuhatagára tekinthetünk.

Schwaig és Goldeck – 14 km

Ezt a kanyargós hegyi utat okkal nevezik panorámásnak; 1895 méter magasra kúszva feledhetetlen alpesi csúcsok között halad el.

A hajtűkanyarokban vadvirágos rétek, alpesi házak, kristálytiszta vízzel csobogó hegyi források sorakoznak.

Kötelező megállni a Millstatti-tónál, ahonnan látványos fotókat készíthetünk a közösségi oldalainkra.

Bécs–Salzburg – 300 km

A Bécs szívétől Salzburg lelkéig tartó út elképesztő tájakon és drámai alagutakon vezet keresztül. Útközben festői templomok, kastélyok és apró falvak várnak felfedezésre, a legelésző tehenek pedig a kézműves sajtok felkutatására csábítanak.

Bécsben érdemes a reggelt egy kávéval indítani, hogy aztán délután már Festung Hohensalzburg kastélyban, vagy Mozart lábnyomán haladhassunk.

Bruck–Heiligenblut – 48 km

A Grossglockner út az Alpok egyik leglegendásabb túrája, ahol számos meredek emelkedővel, hajtűkanyarral tehetjük próbára vezetési tudásunkat és autónk teljesítményét.

Útközben érdemes megállni, és gyönyörködni a kilátásban, különösen a Grossglockner felé.

A 3798 méter magas csúcs alatt zöldellő völgyek húzódnak, amelyek piknikre csábítanak. Az 1935-ben kiépült út a karintiai Heilingenbluttól a Salzburg melletti Bruckig kanyarog, és általában meglehetősen nagy rajta a forgalom.

Salzburg és Fieberbrunn – 75 km

Az egyik legjobb kirándulás, ha gyerekekkel fedeznénk fel Ausztriát, hiszen Fieberbrunn téli sí- és nyári kirándulóhelyén a kicsik Timok’s Wild Worldben tombolhatják ki magukat.

A csak nyáron nyitva tartó vidámpark egy csodálatos hegyoldalban terül el, ahol rénszarvasokkal és más erdei állatokkal is találkozhatnak, de kalandpálya és óriási trambulin is várja őket, hogy aztán az alpesi hullámvasúttal szédítő sebességgel száguldjanak le a völgy aljára.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash)

túrázás | ausztria | nagy sztori | magashegy | alpok

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram