Close
2022 legszebb tengerpartjai között egyetlen európait találunk

2022 legszebb tengerpartjai között egyetlen európait találunk

Az utazók a Karib-térséget és Brazíliát szeretik a legjobban.

A Tripadvisor a legvágyottabb városokat felvonultató rangsor után nemrég publikálta idei második Travellers’ Choice Awards listáját, melynek fókuszába a legszebb strandok kerültek.

Az összesítés az utazók értékelései alapján született, melyek 2021. január 1. és december 31. között kerültek fel az oldalra. Eszerint a turisták kedvenc tengerpartja a Kuba melletti Turks- és Caicos-szigeteken található Grace Bay Beach, mely tavaly ugyanennek a listának a negyedik helyén szerepelt. A tengerpart eddig több mint hétezer-kétszáz értékelést kapott, és ezek kilencven százalékában a lehető legtöbb ponttal jutalmazták.

A Nagy-Britannia tengerentúli területéhez tartozó szigetcsoport harminc nagyobb korallszigetből és számtalan apró szirtből áll, melyek segítenek abban, hogy a strand megőrizze a tisztaságát, miután visszatartják a hínárt és az esetlegesen felbukkanó hulladékot.

A strand és az egyik korallzátony közötti nyugodt, sekély vizeken nemcsak a strandolás, de a csónakázás és egyéb vízi sportok is népszerű tevékenységnek számítanak. De nézzük a többi helyezettet is!

1. Grace Bay Beach, Providenciales, Turks- és Caicos-szigetek
2. Varadero Beach, Varadero, Kuba
3. Turquoise Bay, Exmouth, Ausztrália
4. Quarta Praia, Morro de Sao Paulo, Brazília
5. Eagle Beach, Palm – Eagle Beach, Aruba

6. Radhanagar Beach, Havelock-sziget, India
7. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazília
8. Trunk Bay Beach, Virgin-szigetek Nemzeti Park, Amerikai Virgin-szigetek
9. Baía dos Golfinhos, Praia da Pipa, Brazília
10. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Olaszország

Egyetlen európai helyszínként  az Olaszország legdélibb szigetén található karibi hangulatú strand, a Nyulak partja került be az első tízbe,

mely természetesen a legszebb olasz tengerpartokat felvonultató listáról sem hiányozhat, és amely földrajzilag közelebb áll Afrikához, mint az európai kontinenshez.

Az összesítésből az is kiderül, hogy a legtöbb népszerű strand a Karib-tengeren található, az egyetlen ország pedig, amely több tengerparttal is szerepel a listán, Brazília, ahonnan három helyszín került be a top tízbe. A tavalyi első helyezett, az ausztráliai Whitsunday-sziget Whitehaven Beach-e idén nem jutott be a legjobb tízbe.

A világ legnépszerűbb tengerpartjai kétséget kizáróan felejthetetlen élményt kínálnak, de valószínűleg a tömeggel is számolnunk kell. Ha csendesebb helyre vágyunk, akkor érdemes megnéznünk ezt az öt felfedezetlen szigetet, ami mindössze egy karnyújtásnyira van, vagy ezeket az eldugott helyeket, ahol paradicsomi körülmények várnak.

(Forrás: cnn.com, képek: Unsplash, Pixabay)

Travellers' Choice Awards | legszebb | a világ legszebb | tripadvisor | tengerpart

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom