Close
Ez Olaszország nyolc legjobb strandja

Ez Olaszország nyolc legjobb strandja

Olaszország tengerpartja 7600 kilométeren keresztül nyújt változatos környezetet a strandoláshoz a Cinque Terre szikláitól Rimini nyüzsgő üdülőhelyein át a Nápolyi-öböl rejtett zugáig és Puglia homokos partjáig. Összegyűjtöttük azokat a strandokat, amelyekről csak szuperlatívuszokban szabad beszélni.

Rena Bianca

Sekély, kristálytiszta víz várja a turistákat Szardínia északi csúcsánál.

A part mentén egy ösvény vezet végig a gránit sziklák mellett, amelyek hihetetlen formájukkal felrobbantják a képzeletet.

Sabaudia

Az olaszországi Lazio régióban található Sabaudia mesés strandja elképesztően nagy kiterjedésű, homokos, kristálytiszta vizű, mely kiválóan alkalmas úszásra is.

Tropea

A Trabea strand Calabria keleti partjánál található, és híres drámai sziklaszirtjéről, valamint látványos naplementéiről.

A parton lágy homokos és kemény sziklás strandok váltakoznak.

Conigli

Lampedusa apró szigetén található strand Olaszország legdélibb szigetén fekszik, és földrajzilag közelebb van Tunéziához, mint az olasz szárazföldhöz.

A strand csak hajóval vagy gyalogosan érhető el, a főútról pedig további tizenöt perces sétautat kell megtenni. A Spiaggia dei Conigli azon kevés helyek egyike Olaszországban, ahol tengeri teknősök is élnek.

Cala Goloritzè

Szardínia keleti partvidékén található Cala Goloritzè a világ legjobb strandjaival vetekszik.

Tökéletes célállomása lehet a hegymászóknak és a kirándulóknak is, ugyanis változatos természeti környezetben fekszik, ahol mindkét sportág szerelmesei megtalálják a számításukat.

Sansone

Az Elba-szigeten található Sansone strandja képeslapba illik, aprókavicsos partvidékét sziklák tagolják.

A türkizkék vizek remek lehetőséget biztosítanak a sznorkelezésre.

Poetto strand

Cagliari mesés Poetto strandja busszal könnyedén elérhető a város központjától.

Nyáron igazi bulinegyeddé változik, hiszen a homokos partra pop-up éttermek és bárok települnek.

Cefalù

Cefalù félhold alakú strandja az egyik legnépszerűbb egész Szicíliában.

Nyáron rendkívül zsúfolt, vannak szakaszai, amelyek csak jeggyel, mások pedig szabadon látogathatók.

Ha úgy akarod bejárni Olaszországot, mint a helyiek, akkor csak tölts egy finom italt, és olvasd el, mely helyekre szeretnek menni országukon belül az olaszok!

(Fotók: Getty Images)

olaszország | legszebb | nagy sztori | utazás | toplista

FOLYTASD EZZEL

Ez a súlyos következmény akár évekre is visszavetheti a törökországi turizmust

Ciprus elvesztette orosz és ukrán turistáit, most a zöldeket akarja megszólítani

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram