Kiderült, melyik gyönyörű európai város idén nyáron a magyarok kedvence

Minden út odavezet, a repülőutak Budapestről pedig főleg! 

Róma lehet az idei sláger a repülővel utazó magyarok körében a Kiwi.com foglalási adatai alapján, amelyből az is kiderül, hogy egyre hosszabb időre utazunk; tízből hét honfitársunk négy napnál többet tölt választott úticélján. Továbbra is a kontinensen belül repülünk leginkább, de Ázsia egyre népszerűbb.

Az örök város az élre tört

A május 24-ig leadott foglalások alapján a cég megvizsgálta, a magyarok milyen nyári repülős utazásokat terveznek és terveztek a korábbi évek ugyanezen időszakában. 2019-ben és 2022-ben Róma a 4. helyen szerepelt a városok listáján.

Idén azonban maga mögé utasította a London-Milánó-Barcelona triót, akik a tavalyi lista dobogósai voltak az azonos időszakban leadott foglalások alapján.

2019-ben Palma de Mallorcára repültek a legtöbben; a Baleár-szigetek székhelye tavaly a 8. volt, idén pedig a 9. legkedveltebb város. Az országok népszerűségét tekintve nem történt változás: ahogy tavaly, úgy idén is Olaszországba, Spanyolországba, majd Görögországba repülhet a legtöbb magyar.

Az átlagos jegyár a járvány előtti szinten

A koronavírus-járvány után az átlagos repülőjegyárak alacsonyabbak voltak, mint előtte – ahogy a vizsgált időszak átlagos jegyárai is mutatják. Míg 2019-ben átlagosan 166, addig 2022-ben 113, idén pedig átlagosan 164 euróért vehettünk repülőjegyet május 24-ig a nyári hónapokra.

A nyári utazások esetében jellemzően kicsit hosszabb a foglalási ablak, mivel az előre tervezéssel sokat lehet spórolni a kiemelt utazási szezonban. Viszont ha gyorsan szeretnénk olcsó repülőjegyet találni, akkor jellemzően rugalmasnak kell lennünk az indulást és az érkezést illetően, sőt akár a célállomás kapcsán is.

Hosszabban nyaralunk

Emelkedő tendenciát mutat a nyaralás hossza: 2019-ben a repülővel utazók átlagosan 4,36 napot töltöttek úticéljukon, idén ez a szám már 4,81-re ugrott. Az elkövetkező meleg hónapokban a magyarok 35%-a 4-6 napot, 32%-a 1-2 hetet, 29%-a kevesebb, mint 3 napot, 3%-a pedig akár 2-3 hetet is nyaralással tölthet.

Ázsia egyre népszerűbb

2019-ben a vezető cseh utazási technológiai vállalaton keresztül a vizsgált időszakban tízből kilenc magyar a kontinensen belülre repült.

2022-ben – vélhetően az utazási korlátozások miatt – honfitársaink 93%-a választott európai úticélt. A legtöbb magyar (88%) idén is Európán belül repül, de a korábbi vizsgált évekhez képest idén jóval többen hagyhatják el a kontinenst, és egyre magasabb az ázsiai úticélok aránya (10%).

(Fotók: Unsplash)

utazási szokások | róma | Európa | utazás | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom