Close
Nem hivatalos négynapos ünnep jön

Nem hivatalos négynapos ünnep jön

Ugyan nem jár szabadnapokkal, de nagyon várjuk a filmrajongók ünnepét. Október 24–27. között tartják ugyanis a Cinema City Filmünnepet, melyen összesen huszonkilenc alkotást nézhetünk meg kedvezményes áron.

A négy nap során valamennyi fővárosi és vidéki moziban tíz filmet premier előtt, négyet pedig premieren tűz műsorára a mozihálózat.

A 2D-s vetítésekre 900 forintért, a 3D-s előadásokra 1100 forintért (plusz szemüveg) válthatóak jegyek. A Filmünnepen a mozilánc minden formátuma részt vesz: az IMAX 3D (1100 forint plusz szemüveg), a VIP 2D (5000 forint), a VIP 3D (5300 forint), a 4DX 2D (1900 forint), 4 DX 3D (2100 forint plusz szemüveg) és a régióban egyedülálló ScreenX is (1460 forint). Jegyet a pénztárakban, illetve a Cinema City honlapján vagy a Simple applikáción keresztül lehet venni, jegyfoglalásra nincs lehetőség.

Átböngészve az igen impresszív kínálatot, mi is kiválaszottuk azokat a filmeket, amelyekre mindenképpen beülünk egy kellemes őszi estén. Akad köztük mélyebb dráma és kalandos utazásokról szóló történelmi alkotás is.

Amundsen

Az Amundsen a skandináv film legjobb hagyományait követi, s az északi történelem újabb fontos állomását dolgozza fel. 1911 decemberében a norvég felfedező és sarkkutató, Roald Amundsen a világon elsőként érte el a Déli-sarkot. A dicsőségesen végződő déli-sarki expedíciónál jóval többet mutatott fel a 20. század egyik legnagyobb felfedezője, akit folyamatosan hajtott a kalandvágy, az ismeretlen felfedezése. A film nemcsak a kivételes kutató élettörténetét és korát mutatja be, de az expedíciói mellett megismerhetjük a magánemberként is ellentmondásos személyiségét is. Amundsen szerepében a Thor Heyerdahlt is alakító Pål Sverre Hagen látható.

Szerelemre kattintva

A Juliette Binoche főszereplésvel készült intelligens drámában Claire, az ötvenes évei elején járó irodalom professzor egy szerelmi csalódás után exe profilját böngészve meglátja lakótársa, Alex képét. Hogy kapcsolatba kerülhessen a fiatal sráccal, új profilt hoz létre, és megteremti a huszonnégy éves Clarát. Az első lájkból hosszú üzenetváltások, majd telefonok lesznek, és személyes találkozás nélkül is szenvedélyes szerelem alakul ki mindkettejükben. Claire egy pszichológusnak meséli el Facebook-alteregója történetét, a harcot a másik profiljával, Clarával.

Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában

A történet szerint 1964 januárjában Széchenyi Zsigmond és felesége a magyar kormány megbízásából trófeagyűjtő expedícióra indul Kenyába, hogy kiegészítse az 1956-os forradalom idején megsemmisült múzeumi állattár anyagát. Utolsó útinaplójában (Denaturált Afrika) a harminc évvel korábbi kelet-afrikai utazása óta bekövetkezett és az aktuális úton tapasztalt óriási változásokat kritizálja és elemzi, megrázó módon eleveníti meg az évtizedek alatt teljesen átalakult kontinenst, az eltűnő vadállományt, a civilizáció térhódítását. A film nemcsak a Kilimandzsáró vidékére kalauzol el, hanem mozaikszerűen feleleveníti a legendás vadász-író-nemesember életének legjelentősebb, sorsdöntő epizódjait az állati és emberi természet útvesztőjében.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

szerelemre kattintva | program | cinema city | Vadonvilág - Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában | filmünnep

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram