Close
Nem hivatalos négynapos ünnep jön

Nem hivatalos négynapos ünnep jön

Ugyan nem jár szabadnapokkal, de nagyon várjuk a filmrajongók ünnepét. Október 24–27. között tartják ugyanis a Cinema City Filmünnepet, melyen összesen huszonkilenc alkotást nézhetünk meg kedvezményes áron.

A négy nap során valamennyi fővárosi és vidéki moziban tíz filmet premier előtt, négyet pedig premieren tűz műsorára a mozihálózat.

A 2D-s vetítésekre 900 forintért, a 3D-s előadásokra 1100 forintért (plusz szemüveg) válthatóak jegyek. A Filmünnepen a mozilánc minden formátuma részt vesz: az IMAX 3D (1100 forint plusz szemüveg), a VIP 2D (5000 forint), a VIP 3D (5300 forint), a 4DX 2D (1900 forint), 4 DX 3D (2100 forint plusz szemüveg) és a régióban egyedülálló ScreenX is (1460 forint). Jegyet a pénztárakban, illetve a Cinema City honlapján vagy a Simple applikáción keresztül lehet venni, jegyfoglalásra nincs lehetőség.

Átböngészve az igen impresszív kínálatot, mi is kiválaszottuk azokat a filmeket, amelyekre mindenképpen beülünk egy kellemes őszi estén. Akad köztük mélyebb dráma és kalandos utazásokról szóló történelmi alkotás is.

Amundsen

Az Amundsen a skandináv film legjobb hagyományait követi, s az északi történelem újabb fontos állomását dolgozza fel. 1911 decemberében a norvég felfedező és sarkkutató, Roald Amundsen a világon elsőként érte el a Déli-sarkot. A dicsőségesen végződő déli-sarki expedíciónál jóval többet mutatott fel a 20. század egyik legnagyobb felfedezője, akit folyamatosan hajtott a kalandvágy, az ismeretlen felfedezése. A film nemcsak a kivételes kutató élettörténetét és korát mutatja be, de az expedíciói mellett megismerhetjük a magánemberként is ellentmondásos személyiségét is. Amundsen szerepében a Thor Heyerdahlt is alakító Pål Sverre Hagen látható.

Szerelemre kattintva

A Juliette Binoche főszereplésvel készült intelligens drámában Claire, az ötvenes évei elején járó irodalom professzor egy szerelmi csalódás után exe profilját böngészve meglátja lakótársa, Alex képét. Hogy kapcsolatba kerülhessen a fiatal sráccal, új profilt hoz létre, és megteremti a huszonnégy éves Clarát. Az első lájkból hosszú üzenetváltások, majd telefonok lesznek, és személyes találkozás nélkül is szenvedélyes szerelem alakul ki mindkettejükben. Claire egy pszichológusnak meséli el Facebook-alteregója történetét, a harcot a másik profiljával, Clarával.

Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában

A történet szerint 1964 januárjában Széchenyi Zsigmond és felesége a magyar kormány megbízásából trófeagyűjtő expedícióra indul Kenyába, hogy kiegészítse az 1956-os forradalom idején megsemmisült múzeumi állattár anyagát. Utolsó útinaplójában (Denaturált Afrika) a harminc évvel korábbi kelet-afrikai utazása óta bekövetkezett és az aktuális úton tapasztalt óriási változásokat kritizálja és elemzi, megrázó módon eleveníti meg az évtizedek alatt teljesen átalakult kontinenst, az eltűnő vadállományt, a civilizáció térhódítását. A film nemcsak a Kilimandzsáró vidékére kalauzol el, hanem mozaikszerűen feleleveníti a legendás vadász-író-nemesember életének legjelentősebb, sorsdöntő epizódjait az állati és emberi természet útvesztőjében.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ezen a balatoni programon színt vihetsz a novemberbe
A budapestieknek érdemes december kilencedikét feljegyezni, ugyanis akkor indul a Resident Art Fair
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom