Close
Nem hivatalos négynapos ünnep jön

Nem hivatalos négynapos ünnep jön

Ugyan nem jár szabadnapokkal, de nagyon várjuk a filmrajongók ünnepét. Október 24–27. között tartják ugyanis a Cinema City Filmünnepet, melyen összesen huszonkilenc alkotást nézhetünk meg kedvezményes áron.

A négy nap során valamennyi fővárosi és vidéki moziban tíz filmet premier előtt, négyet pedig premieren tűz műsorára a mozihálózat.

A 2D-s vetítésekre 900 forintért, a 3D-s előadásokra 1100 forintért (plusz szemüveg) válthatóak jegyek. A Filmünnepen a mozilánc minden formátuma részt vesz: az IMAX 3D (1100 forint plusz szemüveg), a VIP 2D (5000 forint), a VIP 3D (5300 forint), a 4DX 2D (1900 forint), 4 DX 3D (2100 forint plusz szemüveg) és a régióban egyedülálló ScreenX is (1460 forint). Jegyet a pénztárakban, illetve a Cinema City honlapján vagy a Simple applikáción keresztül lehet venni, jegyfoglalásra nincs lehetőség.

Átböngészve az igen impresszív kínálatot, mi is kiválaszottuk azokat a filmeket, amelyekre mindenképpen beülünk egy kellemes őszi estén. Akad köztük mélyebb dráma és kalandos utazásokról szóló történelmi alkotás is.

Amundsen

Az Amundsen a skandináv film legjobb hagyományait követi, s az északi történelem újabb fontos állomását dolgozza fel. 1911 decemberében a norvég felfedező és sarkkutató, Roald Amundsen a világon elsőként érte el a Déli-sarkot. A dicsőségesen végződő déli-sarki expedíciónál jóval többet mutatott fel a 20. század egyik legnagyobb felfedezője, akit folyamatosan hajtott a kalandvágy, az ismeretlen felfedezése. A film nemcsak a kivételes kutató élettörténetét és korát mutatja be, de az expedíciói mellett megismerhetjük a magánemberként is ellentmondásos személyiségét is. Amundsen szerepében a Thor Heyerdahlt is alakító Pål Sverre Hagen látható.

Szerelemre kattintva

A Juliette Binoche főszereplésvel készült intelligens drámában Claire, az ötvenes évei elején járó irodalom professzor egy szerelmi csalódás után exe profilját böngészve meglátja lakótársa, Alex képét. Hogy kapcsolatba kerülhessen a fiatal sráccal, új profilt hoz létre, és megteremti a huszonnégy éves Clarát. Az első lájkból hosszú üzenetváltások, majd telefonok lesznek, és személyes találkozás nélkül is szenvedélyes szerelem alakul ki mindkettejükben. Claire egy pszichológusnak meséli el Facebook-alteregója történetét, a harcot a másik profiljával, Clarával.

Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában

A történet szerint 1964 januárjában Széchenyi Zsigmond és felesége a magyar kormány megbízásából trófeagyűjtő expedícióra indul Kenyába, hogy kiegészítse az 1956-os forradalom idején megsemmisült múzeumi állattár anyagát. Utolsó útinaplójában (Denaturált Afrika) a harminc évvel korábbi kelet-afrikai utazása óta bekövetkezett és az aktuális úton tapasztalt óriási változásokat kritizálja és elemzi, megrázó módon eleveníti meg az évtizedek alatt teljesen átalakult kontinenst, az eltűnő vadállományt, a civilizáció térhódítását. A film nemcsak a Kilimandzsáró vidékére kalauzol el, hanem mozaikszerűen feleleveníti a legendás vadász-író-nemesember életének legjelentősebb, sorsdöntő epizódjait az állati és emberi természet útvesztőjében.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom