Close
Miranda Bar, The Chapel, Krypt – Mutatunk három remek bécsi koktélbárt

Miranda Bar, The Chapel, Krypt – Mutatunk három remek bécsi koktélbárt

Bécs bőven több, mint a schönbrunni kastély–Mariahilfer Strasse–Práter háromszög, nem véletlen, hogy évről évre tarol az élhető város kategóriában. Gasztronómiailag is eléggé rendben vannak, mi több, a régióban élen járnak. Nincs ez másként a bárkultúrájukkal sem: lépten-nyomon szuper helyekbe botlunk. A nagyon erős mezőnyből most hármat hoztunk el.

Miranda Bar

Az Esterházygassén találjuk a Mirandát, amely egy modern, pasztell oázis, nyitása óta töretlen népszerűséggel – értsd: jobb a korai órákban érkezni, ha asztalt szeretnél, vagy egy tuti helyet a bárpultnál. A csinos enteriőr nem véletlen: a tulajok és ötletgazdák között többen is belsőépítészek, nem kellett messzire menniük tanácsokért.

Szakítván a bárok sötétebb és titkokba burkolózó megjelenésével, a Miranda világos és üde pont, inkább a barátokkal beülős, mintsem randihelyszín. Az itallap szezononként változik, a koktélokhoz csak saját préselésű dzsúszokat és házi szirupokat használnak, a ház egyik specialitása a kardamom-méz kombináció. A koktélok tíz-tizenöt euróba kerülnek, és minden cseppjük megéri az árát.

Különösen figyelmesek, egy pillanatig sem marad üres a vizespoharunk, és a ropogtatnivaló pereceket is sűrűn töltik.

The Chapel

Alig egyéves, tehát Bécs legújabb bárjai között szerepel a The Chapel, amely nemcsak egy szimpla koktélos hely, hanem egy valódi speakeasy, a szó konkrét értelmében. A Mozart éttermen keresztül juthatunk be a

6, melynek az első állomása egy titkolózó apáca.

Ha belépünk a bárba, sötétebb tónusok, buja, bársonyos anyagok és klasszul kitalált világítás fogad, no és persze kedves és figyelmes bartenderek, akik az aktuális itallapon felül bármilyen kedvencet vagy saját elképzelést szívesen megvalósítanak.

Non plus ultra, hogy a megszokott dzsesszes, swinges zenék helyett itt javarészt hiphopot hallgathatunk, ami egy jó kis geg.

Az étteremnek köszönhetően konyhájuk is van. Amikor a Mozart bezár, egy csengőt kell nyomnunk, hogy bejuthassunk a speakeasybe. Az italok egységesen kilenc és fél euróba kerülnek.

Krypt

A 9. kerületben kell keresni a kísérteties nevű Krypt bárt, mely tizenkét méter mélyen keresendő, egy 18. századi épület nem is olyan régen feltárt pincéjében.

Összesen kétszázötven négyzetméternyi hasznos teret találtak a Sigmund Freud egykori lakóhelyéhez közeli alagsorban, ahol az ötvenes években titkos dzsesszklub is üzemelt.

A Krypt különleges helyszínét olyan ízléssel és érzékkel alakították modern bárrá, hogy öröm már csak körbenézni is. A legfinomabb kortárs dizájnt találjuk náluk a KLK jóvoltából – a Krypt 2017-ben számos nívós építészeti díjat bezsebelt.

Italaik nemkülönben extrák: sokat operálnak zöldségekkel, sós italokkal is, melyek készítését figyelhetjük a hét méter hosszú bár túloldaláról. Whiskyben és mezcalban is nagyon erősek, és úgy járunk a legjobban, ha rájuk bízzuk magunkat. Tíz-tizenöt eurót érnek el egy-egy kreációért.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Miranda Bar, Yatzer, The Chapel)

bárkultúra | bár | koktélbár | miranda bar | the chapel

FOLYTASD EZZEL

Letarolta Spanyolország és Portugália a Michelin-t

Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram