Close
Még egy prémium ginnel erősít az ország – Bemutatjuk a Terminust

Még egy prémium ginnel erősít az ország – Bemutatjuk a Terminust

Nagy szenzációnak számított, mikor megérkezett 2019 elején az Opera Gin. Most pedig ott tartunk, hogy további prémium párlattal bővült a ginpiac, ráadásul egy Burgenlandban készülő, de magyar italról, a Terminusról van szó. 

Nem árulunk el titkot azzal, hogy a long drinkek közül bizony a gin tonic manapság az egyik legnépszerűbb. A megrögzött vodka-szódások is kezdenek ráébredni, hogy ez az aromásabb és jócskán frissítőbb ital könnyen válhat gourmet-élménnyé, ha megfelelő gin és tonic találkoznak a pohárban. Első magyarként az Operát üdvözölhettük a IV. kerületi butik főzdéjével, igazán budapesti sztorijával, most pedig megérkezett a Terminus is, amely szintén hazai fejlesztésű párlat.

A latin eredetű elnevezés egyik jelentése a fizikai határvonal: a készítők értelmezésében ez nem más, mint a bárpult. A térelem, ami a bartender és a vendég között helyezkedik el. Aminek az egyik oldalán ül/áll a felfrissülésre, ízélményre, tompulásra vagy csak simán kikapcsolódásra váró ember, a másik oldalán pedig a varázsló. A bartender, aki már ránézésre vagy néhány szó váltása után tudja, mire vágyik a megrendelő.

Ekkor jön be a képletbe a Terminus, ami ezt a határvonalat hivatott elkenni, hogy szépen egymás mellé rendelje a vendéget és a bartendert, no meg persze az elkészített italt.

A megálmodói között két lelkes, az újra nyitott vendéget, és egy szakembert találunk. Gózon Péter neve ismerős lehet mindazoknak, akik otthonosan mozognak a hazai báréletben.

A Terminus nem ül fel a citrusos, vagy virágos/parfümös vonatra, fontos célkitűzés volt megalkotásánál, hogy inkább a zöldfűszeres, mediterrán ízvilág domináljon.

Ezt erősíti a zsálya, a borsikafű és a zöld kardamom, de ha már magyar ginról beszélünk, igazán jellemző fűszereket is a Terminushoz rendeltek: pirospaprikát és a fekete borsot.

A lepárlás Burgenlandban, kisüsti eljárással történik, annyi csavarral, hogy nyomás alatt zajlik a desztilláció, ezért a fűszernövények nem sérülnek, teltebb, mégis lágy, agresszivitástól mentes ízhatást érnek el.

Perfect serve, vagyis a legtökéletesebb kombinációja pedig a következő:
  • Indian tonic, zsályalevél és egy leheletnyi narancshéj
  • mediterrán tonic, két csík kápia/kaliforniai paprika
  • aromatizált tonic esetén pedig uborka

Megvásárolható a Hudi Hudi italboltban, a WhiskyNetnél, de a saját honlapukon is meg lehet rendelni. Ha pedig először csak kóstolnánk egyet tisztán, toniccal vagy koktélban, érdemes meglátogatni Petit a High Note Sky Barban, és beszélgetni vele kicsit az italról… hogy eltűnjön az a bizonyos fizikai határ.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom