Close
Még egy prémium ginnel erősít az ország – Bemutatjuk a Terminust

Még egy prémium ginnel erősít az ország – Bemutatjuk a Terminust

Nagy szenzációnak számított, mikor megérkezett 2019 elején az Opera Gin. Most pedig ott tartunk, hogy további prémium párlattal bővült a ginpiac, ráadásul egy Burgenlandban készülő, de magyar italról, a Terminusról van szó. 

Nem árulunk el titkot azzal, hogy a long drinkek közül bizony a gin tonic manapság az egyik legnépszerűbb. A megrögzött vodka-szódások is kezdenek ráébredni, hogy ez az aromásabb és jócskán frissítőbb ital könnyen válhat gourmet-élménnyé, ha megfelelő gin és tonic találkoznak a pohárban. Első magyarként az Operát üdvözölhettük a IV. kerületi butik főzdéjével, igazán budapesti sztorijával, most pedig megérkezett a Terminus is, amely szintén hazai fejlesztésű párlat.

A latin eredetű elnevezés egyik jelentése a fizikai határvonal: a készítők értelmezésében ez nem más, mint a bárpult. A térelem, ami a bartender és a vendég között helyezkedik el. Aminek az egyik oldalán ül/áll a felfrissülésre, ízélményre, tompulásra vagy csak simán kikapcsolódásra váró ember, a másik oldalán pedig a varázsló. A bartender, aki már ránézésre vagy néhány szó váltása után tudja, mire vágyik a megrendelő.

Ekkor jön be a képletbe a Terminus, ami ezt a határvonalat hivatott elkenni, hogy szépen egymás mellé rendelje a vendéget és a bartendert, no meg persze az elkészített italt.

A megálmodói között két lelkes, az újra nyitott vendéget, és egy szakembert találunk. Gózon Péter neve ismerős lehet mindazoknak, akik otthonosan mozognak a hazai báréletben.

A Terminus nem ül fel a citrusos, vagy virágos/parfümös vonatra, fontos célkitűzés volt megalkotásánál, hogy inkább a zöldfűszeres, mediterrán ízvilág domináljon.

Ezt erősíti a zsálya, a borsikafű és a zöld kardamom, de ha már magyar ginról beszélünk, igazán jellemző fűszereket is a Terminushoz rendeltek: pirospaprikát és a fekete borsot.

A lepárlás Burgenlandban, kisüsti eljárással történik, annyi csavarral, hogy nyomás alatt zajlik a desztilláció, ezért a fűszernövények nem sérülnek, teltebb, mégis lágy, agresszivitástól mentes ízhatást érnek el.

Perfect serve, vagyis a legtökéletesebb kombinációja pedig a következő:

  • Indian tonic, zsályalevél és egy leheletnyi narancshéj
  • mediterrán tonic, két csík kápia/kaliforniai paprika
  • aromatizált tonic esetén pedig uborka

Megvásárolható a Hudi Hudi italboltban, a WhiskyNetnél, de a saját honlapukon is meg lehet rendelni. Ha pedig először csak kóstolnánk egyet tisztán, toniccal vagy koktélban, érdemes meglátogatni Petit a High Note Sky Barban, és beszélgetni vele kicsit az italról… hogy eltűnjön az a bizonyos fizikai határ.

Ez is érdekelhet:

gin | gózon péter | szeszesital | zsálya | gin tonic

FOLYTASD EZZEL

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram