Close
300 forintot fizetni egy éjszakáért nagyon jó bulinak tűnik

300 forintot fizetni egy éjszakáért nagyon jó bulinak tűnik

Az Airbnb és a Mini együtt próbálja meg a Los Angeles-i és New York-i lakosokat kiszabadítani a nyugati civilizáció legnagyobb megalopoliszaiból: a szerencséseknek a nyugati és a keleti parton is lehetővé teszik, hogy egy-egy kijelölt szálláshelyen eltöltsenek egy éjszakát egyetlen dollárért, a kvártélyhoz pedig természetesen egy meghajtható Mini Cooper S is tartozik, hogy teljes legyen a kép.

„Az élet apró örömök nélkül mit sem ér, a Los Angeles és New York agglomerációiban élőkre pedig alaposan ráfér az, hogy kiszakadjanak a zsúfolt, urbánus közegből, és felfedezzék az államuk rejtett kincseit úgy, hogy közben a szociális távolságot is sokkal könnyebben betarthatják” – fogalmazott az Airbnb a projekttel kapcsolatban kiadott közleményében.

A New York-i vendégek számára kijelölt 1 dolláros szálláshely a marlborói Orchard Viewst, amely egy hangulatos lakókocsi egy letisztult, nyugodt, csupazöld tájban elrejtve.

A rusztikus lakókocsi előtt pedig ott parkol a négyajtós Mini Cooper S, amellyel a látogatók bebarangolhatják a közeli termőföldeket, közelebbről is megcsodálhatják a környék festői szépségű folyóit,

például az Upper Delaware Scenic & Recreational Rivert is, amely az Egyesült Államok egyik utolsó érintetlen folyója. Az érdeklődőknek október 16-ára, november 6-ára és november 20-ára hirdették meg az 1 dolláros éjszakákat.

A kaliforniaiaknak egy rozsdásbarna off-grid kabint tartogatnak Twentynine Palmsban, közvetlenül a Joshua Tree Nemzeti Park mellett, a vidék stílusos felfedezésében egy Mini Cooper kabrió fog besegíteni.

Cseppet sem akarunk elégedetlenkedni a felhozatallal, de

ha a Mini helyére odaképzelünk egy agyonhajtott, poros, 1973-as Ford Falcon XB-t, akkor a sivatagi lak azonnal beszippant minket a Mad Max világába.

Az ember ránéz erre a helyre, és egyszerűen akarja.

A kaliforniai napsütést, valamint a közel kétmillió hektáros nemzeti park közelségét a szerencsések november 6-án, november 12-én és december 4-én élvezhetik ki egydolláros árért.

„A vendégek odalesznek a szállásért, ahogyan a vezetésért is, nem beszélve az emberi léptékű, lelassult életformához, amelyhez tökéletesen illik ez a kis méretű, de nagyon hangulatos autó”

– olvashatjuk tovább az Airbnb közleményében.

A helyeket szeptember tizedikétől lehetett lefoglalni, és mivel csak három-három promós éjszaka van a csomagban, nem lennénk meglepődve azon, ha már napokkal ezelőtt elkapkodták volna az utolsó alkalmakat. Reklámnak viszont így is pazar, és kezdeményezésnek sem utolsó: talán sikerül sokak érdeklődését felkelteni a környékükön meghúzódó, de a metropolitánus nyüzsgés miatt háttérbe szoruló természeti kincsek iránt.

Hiszen ha valamit megtanultunk az elmúlt hónapok során, az éppen az, hogy a természetben eltöltött idő semmi mással nem pótolható.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel Leisure)

airbnb | Twentynine Palms | Mini Cooper S | new york | Upper Delaware Scenic & Recreational River

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram