Close
300 forintot fizetni egy éjszakáért nagyon jó bulinak tűnik

300 forintot fizetni egy éjszakáért nagyon jó bulinak tűnik

Az Airbnb és a Mini együtt próbálja meg a Los Angeles-i és New York-i lakosokat kiszabadítani a nyugati civilizáció legnagyobb megalopoliszaiból: a szerencséseknek a nyugati és a keleti parton is lehetővé teszik, hogy egy-egy kijelölt szálláshelyen eltöltsenek egy éjszakát egyetlen dollárért, a kvártélyhoz pedig természetesen egy meghajtható Mini Cooper S is tartozik, hogy teljes legyen a kép.

„Az élet apró örömök nélkül mit sem ér, a Los Angeles és New York agglomerációiban élőkre pedig alaposan ráfér az, hogy kiszakadjanak a zsúfolt, urbánus közegből, és felfedezzék az államuk rejtett kincseit úgy, hogy közben a szociális távolságot is sokkal könnyebben betarthatják” – fogalmazott az Airbnb a projekttel kapcsolatban kiadott közleményében.

A New York-i vendégek számára kijelölt 1 dolláros szálláshely a marlborói Orchard Viewst, amely egy hangulatos lakókocsi egy letisztult, nyugodt, csupazöld tájban elrejtve.

A rusztikus lakókocsi előtt pedig ott parkol a négyajtós Mini Cooper S, amellyel a látogatók bebarangolhatják a közeli termőföldeket, közelebbről is megcsodálhatják a környék festői szépségű folyóit,

például az Upper Delaware Scenic & Recreational Rivert is, amely az Egyesült Államok egyik utolsó érintetlen folyója. Az érdeklődőknek október 16-ára, november 6-ára és november 20-ára hirdették meg az 1 dolláros éjszakákat.

A kaliforniaiaknak egy rozsdásbarna off-grid kabint tartogatnak Twentynine Palmsban, közvetlenül a Joshua Tree Nemzeti Park mellett, a vidék stílusos felfedezésében egy Mini Cooper kabrió fog besegíteni.

Cseppet sem akarunk elégedetlenkedni a felhozatallal, de

ha a Mini helyére odaképzelünk egy agyonhajtott, poros, 1973-as Ford Falcon XB-t, akkor a sivatagi lak azonnal beszippant minket a Mad Max világába.

Az ember ránéz erre a helyre, és egyszerűen akarja.

A kaliforniai napsütést, valamint a közel kétmillió hektáros nemzeti park közelségét a szerencsések november 6-án, november 12-én és december 4-én élvezhetik ki egydolláros árért.

„A vendégek odalesznek a szállásért, ahogyan a vezetésért is, nem beszélve az emberi léptékű, lelassult életformához, amelyhez tökéletesen illik ez a kis méretű, de nagyon hangulatos autó”

– olvashatjuk tovább az Airbnb közleményében.

A helyeket szeptember tizedikétől lehetett lefoglalni, és mivel csak három-három promós éjszaka van a csomagban, nem lennénk meglepődve azon, ha már napokkal ezelőtt elkapkodták volna az utolsó alkalmakat. Reklámnak viszont így is pazar, és kezdeményezésnek sem utolsó: talán sikerül sokak érdeklődését felkelteni a környékükön meghúzódó, de a metropolitánus nyüzsgés miatt háttérbe szoruló természeti kincsek iránt.

Hiszen ha valamit megtanultunk az elmúlt hónapok során, az éppen az, hogy a természetben eltöltött idő semmi mással nem pótolható.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel Leisure)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom